НОВИНИ

Бензема: Никога няма да забравя Реал Мадрид, сбъднах детската си мечта

реал мадрид разгроми барселона насред bdquoноу кампldquo бензема хеттрик
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 06.06.2023
Чете се за: 05:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид се раздели подобаващо с една от най-големите легенди в клубната си история: Карим Бензема. Това стана на специална церемония на базата на мадридчани във “Валдебебас” днес по обяд.

Тържественото събитие започна с излъчването на продължително видео на някои от най-добрите моменти на Бензема като футболист на Реал Мадрид.

“Днес е много труден ден за мен, в който ми се явяват спомени и емоции, които сме преживели заедно през последните 14 години. От съобщаването на напускането на Карим насам видях огромно чувство на тъга сред футболните привърженици, които са изпитали емоции заради магията на играч като Карим. Видяхме те как правиш невероятни неща с нашата емблема в най-различни места по света. Всички ние сме много горди с теб. Дойде доста млад, но се превърна в символ и в една от нашите най-големи легенди. Ти си един различен футболист и е вярно, че някои хора се забавиха с това да те разберат. Ти си образец за отборна игра, смиреност, превъзходство и лидерство", каза президентът Флорентино Перес.

С Реал Мадрид 35-годишният нападател спечели пет пъти Шампионската лига, четири пъти титлата в Испания, четири пъти Суперкупата на Европа и пет пъти Световното клубно първенство.

"Днес не си тръгва поредният играч, а се сбогува един от най-невероятните футболисти в нашата история. Карим, ти си образец за поведение и професионализъм в нашия клуб. Като президент трябва да ти кажа, че след толкова много години така и не не намерих повод да кажа дори едно “но” за твоето поведение. Ти си заслужи правото сам да определяш своето бъдеще. Едно бъдеще, което принадлежи само на теб, така че трябва да го уважим. Благодаря, Карим, за тази история за любов към футбола, която преживяхме заедно и която вече е във вечността”, заяви в своята реч още Перес, който след това се прегърна с нападателя.

“Трудно е да говоря с толкова емоции, но бих искал да благодаря на Реал Мадрид и моите съотборници. Благодаря и на теб, президенте, и то много. Ти ми се довери, когато бях само на 21 години. Това беше един красив път в моята кариера. Имах късмета да сбъдна детската си мечта", с тези думи се обърна Бензема към президента на Реал Мадрид.

"Никога няма да забравя Реал Мадрид. Невъзможно е, все пак това е най-добрият клуб в историята. Но вярвам, че сега е моментът да си тръгна и да опозная друга история. Към Карло Анчелоти. Научих много от теб. Благодаря ти за всичко. Исках да приключа в Реал Мадрид, но понякога животът ти предоставя други възможности. Това е много трудно решение, което взех с моето семейство. Но никога няма да забравя Реал Мадрид. Този клуб завинаги ще бъде част от моето семейство, благодарение и на феновете. Аз съм човекът, който съм, заради този клуб. Благодаря на всички”, сподели още голмайсторът.

Перес връчи специална значка на Бензема, като церемонията завърши с обща снимка на играча с всички специални гости, сред които бяха клубни ръководители, наставникът Карло Анчелоти, редица футболисти като Тибо Куртоа, Начо Фернандес, Лука Модрич и Лукас Васкес, както и клубни легенди като Роберто Карлош, Алваро Арбелоа и Раул Гонсалес.

Основната причина за решението на Бензема да напусне любимия си клуб е офертата от саудитския Ал-Итихад, където за поне две години ще прибере най-малко 200 млн. евро. Там той ще бъде съперник на дългогодишния си партньор в атака на мадридчани Кристиано Роналдо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Христов, ГЕРБ-СДС: България направи своя цивилизационен избор и този избор трябва да бъде отстояван
Румен Христов, ГЕРБ-СДС: България направи своя цивилизационен избор и този избор трябва да бъде отстояван
БФС работи на всички нива, за да повиши стандартите на националните отбори, гарантира Румен Вълков
БФС работи на всички нива, за да повиши стандартите на националните отбори, гарантира Румен Вълков