НОВИНИ

Бербатов: Бих приветствал Агуеро на "Олд Трафорд"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:59, 02.04.2021
Чете се за: 01:13 мин.
Футбол
бербатов бих приветствал агуеро олд трафорд

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов сподели в своята редовна колонка, че би се радвал, ако Серхио Агуеро премине при "червените дяволи" през летния трансферен прозорец.

Както знаете, преди няколко дни стана ясно, че аржентинецът ще напусне градския съперник на Юнайтед, Манчестър Сити след десет прекарани сезона на "Етихад".

В пространството веднага започнаха слуховете, свързани с бъдещето на Агуеро, като според някои източници една от опциите е именно съставът на Оле Гунар Солскяер.

Бербатов се върна назад във времето, когато през 2012 година именно гол на Кун Агуеро лиши него и Манчестър Юнайтед от титлата през сезон 2011/12. Тогава в последния ден на кампанията нападателят отбеляза за победата на "гражданите" с 3:2 срещу КПР, за да изпрати титлата при небесносините от Манчестър.

“Неговата класа ме лиши от една титла на Англия, но бих го приветствал на “Олд Трафорд” - пише българинът. - Помня как в онзи ден се чувствах ядосан, когато разбрахме, че с негово попадението сме се разминали с първото място. Помня и как всички гледахме с празни погледи. И все пак това не е футболист, когото можеш да мразиш. Агуеро е само на 32 години, а аз и Рууни напуснахме Юнайтед на по 31. Футболист като него все още може да нанесе вреди на съперници. Той знае как да пази силите си, кога да атакува и кога да чака точния момент. Погледнете как Кавани и Ибрахимович се представят, те все още са с голям принос.", сподели Бербатов.

Рекордьорът по голове за националният отбор на България, заедно с Христо Бонев, все пак допълни, че подобен трансфер изглежда малко вероятен заради лоялността на Агуеро към Сити.

Българинът обаче пък напомни за друг подобен случай, когато през 2009-та година друг аржентинец, Карлос Тевес премина от Юнайтед в Сити.

"Смятам, че Агуеро би бил добра придобивка за Манчестър Юнайтед, но пък и не виждам как такъв трансфер ще стане, защото той е лоялен към Сити. Той все още е способен да бележи, но пък вероятно има по-млади нападатели, за които си струва повече да се бориш на пазара.", завърши №9.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина цар Киро
Почина цар Киро
Мъж нападна горски служител с нож в санданско село
Мъж нападна горски служител с нож в санданско село