НОВИНИ

Бербатов: Боря се за промяна в българския футбол, а не за пари и власт

димитър бербатов бнт всичко минава нов обединителен конгрес
bnt avatar logo
от БНТ
23:04, 28.03.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов се определи като легитимния президент на Българския футболен съюз в студиото на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“.

В интервю за обществената телевизия, голмайстор №1 в историята на националния отбор, описа всички решения, взети на конгреса на 18 март, като законни.

Бербатов вярва, че проведеният преди 10 дни конгрес в зала 3 на Националния дворец на културата в столицата е законосъобразен, а 76-те клуба, участвали в него, са единствените спазили сроковете за записване.

„Те избраха аз да ги представлявам и да бъда президент на БФС. Изпълкомът, който бе предложен от мен, също бе одобрен. Това е легитимното ръководство на съюза. Разбира се, за да встъпим официално в длъжност, трябва да бъдем вписани в Търговския регистър“, заяви бившият нападател.

Той отхвърли твърдението, че се бори единствено за власт.

„Властта се изразява в това да се насрочват конгреси и да се отменят, да се заплашват клубове да не гласуват да опозицията. Ламтене за власт е да се върнеш година и половина, след като си подал оставка, и да управляваш. Пари, власт и известност имам. Постигнал съм ги с двата си крака, с инат и с труд. Ние се борим за промяна“, допълни Бербатов.

„Не мога да работя заедно с Борислав Михайлов, защото вижданията ни за ръководене са ни тотално различни“, завърши Димитър Бербатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1442 са новите случаи на коронавирус
1442 са новите случаи на коронавирус
Полицията в Бургас разби канал за трафик на наркотици от България към Турция
Полицията в Бургас разби канал за трафик на наркотици от България към Турция