НОВИНИ

Бербатов не бе вписан като президент на БФС заради жалба на сегашното ръководство

бербатов настоявам провеждането нов конгрес рабере представлява бфс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 30.03.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Заявлението на Димитър Бербатов до Търговския регистър да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз бе спряно от Софийски градски съд след жалба от страна на настоящето ръководство на футболната централа.

Във вторник вечерта Бербатов и екипът му са входирали документи до Агенцията по вписванията, за да бъдат вписани решенията от проведения от тях конгрес на БФС на 18 март. Тогава рекордьорът по голове с националния отбор бе избран за президент на съюза, като същевременно бе гласуван и нов Изпълнителен комитет на БФС, предложен от Бербатов.

По-малко от 24 часа, след като Димитър Бербатов е входирал исканията си в Търговския регистър, от БФС са обжалвали чрез члена на Изпълкома - Емил Костадинов, а от СГС са приели жалбата, тъй като в момента тече съдебно производство във връзка с конгреса на 18 март.

"Налице е висящо преюдициално исково производство по предявени искове за отмяна на всички решения на проведено Общо събрание на сдружението на 18.03.2022, включително тези обуславящи вписването на промяната в заявените обстоятелства (за избор на нов представляващ сдружението и членове на управителния му орган)", се казва в решението на съда.

Това означава, че поне в близко бъдеще БФС ще продължи да бъде ръководен от Борислав Михайлов и от сегашния Изпълком, въпреки че техният мандат изтече на 16 февруари тази година, тъй като и двата последващи конгреса - на 12 октомври 2021 г. и 18 март 2022 г., са обект на съдебни спорове.

Днешното определение на СГС може да се обжалва пред Софийска апелативен съд в едноседмичен срок.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силите за сигурност са в най-висока тревога след серията атаки в Израел
Силите за сигурност са в най-висока тревога след серията атаки в Израел
Започна работа най-големият регистрационен пункт за временна закрила
Започна работа най-големият регистрационен пункт за временна закрила