НОВИНИ

Бербатов съветва Магуайър да празнува успехите си в защита

бербатов поздрави камбуров рекорда
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:31, 19.11.2021
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов смята, че сега е моментът, в който бранителя на "червените дяволи" Хари Магуайър да подобри изявите си на клубно ниво.

Централният защитник на английски национален отбор по футбол отбеляза 2 гола в последните 2 мача с екипа на "трите лъва" срещу Албания и Сан Марино. С тези попадения той се превърна в най-резултатния защитник за родината си. 28-годишният футболист обаче реши да отпразнува постижението, поставяйки ръце върху ушите си, в знак да заглуши критиците си.

Това обаче не се хареса на друг бивш играч на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, който определи жеста на Хари Магуайър като жалък. Ирландецът все пак има право. Най-скъпият защитник в света, дошъл от Лестър за 80 млн. паунда, бе в сърцето на отбраната на Манчестър Юнайтед при домакинските загуби с 0:5 от големия враг Ливърпул и с 0:2 от градския опонент Манчестър Сити.

"След паузата за международните мачове Магуайър ще се чувства презареден, пълен с позитивна енергия и ще вярва отново в себе си. Той ще се надява, че съотборниците му ще се чувстват по същия начин. Важно за него ще бъде да коригира предишните си грешки и съм сигурен, че той ще се постарае максимално, за да го направи. Всички знаем, че Юнайтед преминава през труден период, но представянето на Магуайър за Англия определено ще му помогне да се върне на правия път. Надявам се, че той ще успее, защото е капитан на отбора и лидер на защитата. За националния отбор на Англия той се представи добре и успя да се разпише и в двете срещи", смята Бербатов.

"Да, Магуайър имаше своите слаби моменти за Юнайтед и хората го сочат с пръст, защото той е капитан на отбора. Но за него, като централен защитник, да вкара в последователни мачове, може би емоциите взеха връх. Може би това е неговият начин да каже на критиците: "вижте, опитвам се да дам най-доброто от себе си". Такава радост обикновено е запазена за нападатели, които са критикувани, че не вкарват, но Магуайър е защитник и ако има нещо, което да празнува, то това трябва да е запазването на сухи мрежи. Разбирам го, всички ние сме човешки същества и понякога критиките могат да ни дойдат в повече. Всички опитваме да дадем най-доброто, но понякога нещата не се получават и правим грешки. Просто трябва да се опитаме да ги коригираме", допълва той.

Следващият мач на Манчестър Юнайтед е в събота (20 ноември) от 17:00 часа на стадион "Викъридж Роуд" срещу Уотфорд.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руска фигуристка изпълни четворен ритбергер за първи път в историята (Видео)
Руска фигуристка изпълни четворен ритбергер за първи път в историята (Видео)
СЗО призова държавите да спазват човешките права при въвеждането на локдаун
СЗО призова държавите да спазват човешките права при въвеждането на локдаун