НОВИНИ

Бербатов се възпротиви на агресията на протестиращите

бербатов възпротиви агресията протестиращите промяната дойде мирен път
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 31.03.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов подкрепи общонационалния протест пред Националната футболна база "Бояна" в столицата срещу ръководството на Българския футболен съюз.

Бившият футболист заяви, че участието му в протеста е в знак на солидарност към клубовете, които бяха изключени от структурата на БФС заради участието си на конгреса на 18 март, на който Бербатов бе избран за нов президент на футболната централа.

"Спазих обещанието си да дойда на протеста, тъй като подкрепям това, че трябва да има солидарност с малките клубове. Това е най-важното и основното в случая. Когато си голям трябва да подкрепяш малките, тогава показваш колко голям всъщност си. Затова такова обединение на футболната общественост е важно, защото показва, че във трудни времена, несправедливите решение не остават незабелязани. Солидарността и подкрепата от клубовете към тези, които неправилно получиха наказания, е видна", започна Бербатов.

Рекордьорът по голове с националния отбор се възпротиви на начина, по който протестиращите изразиха недоволството си срещу управлението на БФС, като замериха оградата на централата с бутилки, плодове и зеленчуци. Според Бербатов, не това е начинът да се постигне промяната.

"Това не е начинът, никой не трябва да си позволява подобни неща. Базата на националите не е виновна за действията на ръководството на БФС. Не трябва да има такива ексцесии. Аз призовах за мирен протест и не толерирам подобни прояви. Пропуснал съм ги, но ако бях тук, щях да говоря с хората, тъй като това не е начинът. Трябва да бъдем различни, за да постигнем промяната", добави той.

Многократният носител на наградата "Футболист на годината на България" потвърди, че е провел среща с ръководството на Левски, като двете страни са провели ползотворен диалог и за дискутирали чисто футболни теми.

"Аз като човек, който търси обединение, съм длъжен да отида при най-големите клубове, да покажа уважение и респект, каквото всъщност има. Отидох при Левски, видях се с Мъри, с Наско, с Иво Ивков и с Даниел Боримиров, които бяха на срещата. Говорихме си открито и честно. Споделих това, което аз виждам като приоритети. Срещата се въртеше около футболни въпроси и бе ползотворна", каза още бившият нападател.

"Неприятно и тъжно е това, което се случва, защото това не е начинът. Но бездействието не е изход, а съучастие. Затова реших, че трябва да се направи нещо по въпроса и оттам дойде и кандидатурата ми за президент на БФС", завърши Бербатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Татяна Дончева: Русия никога не е оставала без хора в ДАНС
Татяна Дончева: Русия никога не е оставала без хора в ДАНС
МС отчита, че мораториумът върху цената на тока, парното и водата е изпълнил целта си
МС отчита, че мораториумът върху цената на тока, парното и водата е изпълнил целта си