НОВИНИ

Берое и ЦСКА 1948 ще решават кой от двата тима ще играе бараж за Европа

берое цска 1948 решават двата тима играе бараж европа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:07, 20.05.2022
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес ще се изиграе последния кръг в плейофната група за разпределение на местата между 7-о и 10-о място в Първа лига.

Отборът на Арда (Кърджали) посреща Берое (Стара Загора), а ЦСКА 1948 гостува на Локомотив в Пловдив. И двата мача стартират в 20 часа.

От четирите отбора само "старозагорци" и столичани имат шансове да завършат на седмата позиция, която дава право на бараж за участие в европейските клубни турнири срещу четвъртия в класирането Ботев (Пловдив).

Към този момент "заралии" има аванс от една точка, а и на теория за тях предстои двубой с по-лек опонент, отколкото визитата на "червените" на стадион "Лаута".

Това ще е четвърти мач между Берое и Арда този сезон, а до този момент възпитаниците на Петър Хубчев нямат победа над тима от Кърджали. Четири гола си размениха двата отбора в Стара Загора в края на април, като "зелените" пропиляха аванс от две попадения. Равен бе резултатът и в първата среща на стадион "Берое", а Арда спечели минимално своето домакинство в началото на месец март. Интересно е, че старозагорци все още нямат успех в съперничеството, а осем мача не са никак малко.

"Кърджалиици" успяха да си осигурят оставането в елита и през новия сезон, но не успяха да се противопоставят на противниците в тази новосформирана група. Доста попадения инкасира отборът за последните четири мача или общо 17, макар и да отговори подобаващо с 10 попадения. Все пак бяха допуснати само две поражения, като те бяха нанесени от ЦСКА 1948 с категоричното 6:3 в Кърджали и 5:1 преди седмица в София.

Берое единствен е непобеден в тази група и може да съжалява, ако днес запише по-слаб резултат от ЦСКА 1948, от когото прибра четири пункта в последния месец. В предишния кръг "заралии" играха с Локомотив (Пловдив) у дома и спечелиха с гол на Фал в последната минута за крайното 1:0. Този успех бе първи след три поредни равенства.

"Смърфовете" играят много по-добре на "Лаута" отколкото като гост. Навън Локомотив е без победа от ноември месец насам, докато на собствения си стадион "Черно-белите" са безпогрешни през втория полусезон. От последните си два мача Локомотив спечели само по точка, но преди това успя да запише хеттрик от победи, като те бяха над Царско село, Берое и ЦСКА.

През този сезон ЦСКА 1948 вече си тръгна веднъж победен от стадиона на "черно-белите", след като в дванадесетия кръг "локомотивци" ги надиграха с 2:1. Локомотив (Пловдив) играе трудно навън и логично "червените" спечелиха и двата им сблъсъка в столицата. Първият от тях завърши с категорична победа с 4:0, а вторият с минималното 1:0.

До момента в исторически план ЦСКА 1948 няма победа над Локомотив в Пловдив в общо четирите им битки. Сега обаче съставът на Николай Киров се нуждае от трите точки, за да може при грешна стъпка на Берое да излезе като победител от тази група.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС глоби Славия с 5000 лева след мача с Левски
БФС глоби Славия с 5000 лева след мача с Левски
Мъж е с 20% изгаряния след трудова злополука в Русе
Мъж е с 20% изгаряния след трудова злополука в Русе