НОВИНИ

Берое измъкна драматична победа от Етър в края

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:53, 27.10.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол
берое измъкна драматична победа етър края

Отборът от Стара Загора спечели с 2:3 при гостуването си във Велико Търново на последния Етър, след гол на Гаюс Макута в заключителните минути на мача.

По този начин момчетата на наставникът Димитър Димитров се изкачиха на третата позиция във временното класира, като се намира на 4 точки от лидера Локомотив Пд. Домакините от Етър пък остават на последното 14-то място със само два пункта.

Гостите поведоха в 25-та минута, когато Макута центрира отляво към наказателното поле, където с гръб към вратата, Октавио засече топката и прехвърли вратаря на "виолетовите" Христо Иванов за 1:0.

Десет минути по-късно заралии получиха отлична възможност да удвоят преднината си, след като получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Гаюс Макута, но неговия удар премина покрай вратата на Етър.

Гостите все пак стигнаха до втория си гол малко след почивката, когато след ново центриране отляво, този път на правилното място беше Алюн Фол, за да отбележи с глава за 2:0.

Само две минути след този епизод обаче домакините по сходен начин намалиха изоставането си. Отново след центриране, младият Стелиян Добрев беше оставен непокрит и с глава вкара за 1:2.

Отборът от Велико Търново стигна и до равенството в 75-та минута. След центриране от свободен удар, топката стигна до Преслав Боруков, който изпревари бранител на гостите и вкара за 2:2.

Берое все пак стигна до трите точки в 88-та минута, когато Гаюс Макута се реабилитира за пропуска от бялата точка. Конгоанецът се разписа след хубав удар с левия крак от границата на наказателното поле, който не остави шансове на вратаря на Етър.

В следващия кръг за футболистите на Димитър Димитров предстои домакинство на Арда, докато Етър ще гостува на Ботев във Враца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-19 и психика: Как да запазим спокойствие и да не се паникьосваме
COVID-19 и психика: Как да запазим спокойствие и да не се паникьосваме
СГС регистрира партия "Републиканци за България" с председател Цветан Цветанов
СГС регистрира партия "Републиканци за България" с председател Цветан Цветанов