НОВИНИ

Берое изненада шампиона Балкан в НБЛ, Спартак Плевен се справи с Левски

Старозагорци се наложиха над ботевградчани само с точка разлика

БК Берое
Снимка: Facebook: Баскетболен Клуб * Берое *
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:53, 29.11.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Съставът на Берое поднесе изненадата на кръга, побеждавайки Балкан със 75:74 (21:15, 20:15, 14:24, 20:20) като домакин в Стара Загора в мач от Националната баскетболна лига (НБЛ). Поражението бе второ в последните три мача на шампионите и общо трето от девет кръга до момента. Берое се пребори за четвъртия си успех в първенството.

Домакините превъзхождаха ботевградчани до почивката и имаха аванс от 41:30 след 20 минути игра. Състезателите на Балкан наваксаха 10 точки от пасива си в третия период до 54:55, но не успяха да измъкнат победата в заключителните моменти.

В друг мач от кръга Спартак Плевен постигна втора поредна шампионатна победа, след като преодоля Левски с 83:68 (16:14, 22:18, 17:22, 28:14) като домакин и вече има актив от пет успеха от девет срещи. За „сините“ поражението бе четвърто поредно и общо пето за сезона.

Двата състава изиграха интересен сблъсък, в който плевенчани имаха преимущество през първото полувреме и на почивката водеха с 38:32. Левски успя да се доближи до точка в края на третата част, която приключи при аванс от 55:54 за Спартак. „Сините“ поведоха за кратко в началото на последната четвърт, но домакините се справиха в оставащите минути.

Станимир Маринов се отличи с 24 точки, 5 борби и 5 асистенции за Спартак Плевен, докато за Левски по 14 точки отбелязаха Златин Георгиев и Джон Флорвиъс.

В следващия кръг на 2 декември са мачовете Левски – Миньор 2015 и Берое – Спартак Плевен. Двубоят Балкан – ЦСКА ще се проведе на 3 декември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА, Рилски спортист и Ямбол постигнаха домакински победи в НБЛ
ЦСКА, Рилски спортист и Ямбол постигнаха домакински победи в НБЛ
Здравето на папата е стабилно, съобщиха от Ватикана
Здравето на папата е стабилно, съобщиха от Ватикана