НОВИНИ

Берое обърна десетима от Спартак Варна под "Аязмото"

берое обърна десетима спартак варна аязмото
Снимка: beroe.bg, Ани Георгиева
bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 09.09.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборър на Берое постигна победа с 3:1 при домакинството си на Спартак Варна в откриващия двубой на десетия кръг на Първа лига.

Срещата в Стара Загора стартира лошо за „соколите“, който останаха с човек по-малко на терена във втората минута след директния червен картон на Проспер Менди. Бранителят на варненци бе изгонен от игра, тъй като бе останал последен в отбрана и фаулира откъсващия се Абубакар Тунгара.

Противно на събитията на терена, Спартак откри резултата в 19-ата минута, когато Ивей Ромееш изведе Здравко Димитров зад бранителите на домакините, бившият футболист на Левски напредна в наказателното поле на Берое и с изстрел по земя се разписа в близкия долен десен ъгъл на вратаря Караджов.

Тимът на Петър Хубчев вкара гол след точно час игра чрез Калоян Кръстев, но то бе отменено след намеса на ВАР заради засада в зародиша на головата атака.

Все пак „зелените“ възстановиха равенството в 38-ата минута. Рука нахлу отляво в пеналтерията на „синьо-белите“ и върна топката по земя към точката за изпълнение на дузпа, където Абубакар Тунгара с удар от движение се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Иван Дичевски.

Берое направи пълен обрат в срещата три минути преди края на първото полувреме, когато отново Рука проби по левия фланг и центрира в наказателното поле на Спартак Варна, а Калоян Кръстев с глава прати топката в далечния долен ляв ъгъл на стража Дичевски, който въпреки че се разтегна максимално, не успя да спаси.

Точка на спора сложи Серкан Юсеин след малко повече от час игра, когато се разписа с диагонален изстрел в пеналтерията на „соколите“, пращайки неспасяемо топката в далечния ляв ъгъл на Дичевски.

В класирането Берое събра актив от 11 точки и се изкачи на десетото място, докато Спартак Варна остава последен с една точка от десет изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айк Мнацаканян започва срещу швед на Световното по борба в Белград
Айк Мнацаканян започва срещу швед на Световното по борба в Белград
МВР залови нови 22 пияни и 19 дрогирани шофьори за ден
МВР залови нови 22 пияни и 19 дрогирани шофьори за ден