НОВИНИ

Берое победи Атлетик Куклен в контрола

Заралии стигнаха до успеха след 6:2 в Стара Загора

Берое Атлетик Куклен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
14:51, 27.01.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Берое победи с 6:2 Атлетик Куклен в контролна среща, играна на тренировъчния терен над стадион „Берое“. Точни за „зелените“ бяха Франсиско Политино, Вини Трибуле, Дамян Йорданов, Себастиан Вия, Федерико Санети и Роналдо Камара.

Берое откри резултата в 18–ата минута. Вия получи много пространство в наказателното поле на Куклен, след което пусна на празна врата на Политино, който не пропусна да вкара.

Съдията свири дузпа за гостите от Куклен в 19-ата минута за нарушение на Темитопе Акинжогунла срещу Рангел Игнатов. Зад топката застана Рангел Игнатов, който стреля вдясно и изравни.

Берое възобнови преднината си след половин час игра. Трибуле получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Куклен, напредна и не пропусна да вкара.

Берое поведе с 3:1 в предпоследната минута на първото полувреме. Вия отне топката от играч на Атлетик и пусна перфектен пас към Дамян Йорданов, който сам срещу Димитров стреля покрай него, пращайки топката във вратата му.

В 51-ата минута след консултация между съдиите бе отсъдена дузпа за Берое за нарушение срещу Трибуле. Вия изпълни дузпата, пращайки топката в средата на вратата за 4:1.

Берое поведе с 5:1 в 54-ата минута. Еспиноса пусна много добър пас към Вия, който напредна, влезе в наказателното поле, но вместо да стреля подаде на Федерико Санети, който беше сам срещу вратаря и с удар под напречната греда опъна мрежата.

Берое увеличи аванса си на 6:1 в 67-ата минута. Роналдо Камара отне топката в средата на терена, преодоля един играч, след което прехвърли вратаря и вкара в неофициалния си дебют за Берое.

В 86-ата минута Лучиано Скуадроне сбърка при подаването към Мота и подари гол на Иван Лазаров.

Следващата контрола на Берое на 31 януари срещу втородивизионния Марица Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Пазарджик започва проверка на всички светофарни уредби
Община Пазарджик започва проверка на всички светофарни уредби
Арина Сабаленка: Не можех да си представя, че ще вдигна трофея от Australian Open отново
Арина Сабаленка: Не можех да си представя, че ще вдигна трофея от Australian Open отново