НОВИНИ

Берое победи Левски в баскетболната Балканската лига с тройка в самия край

берое обърна левски универсиада нанесе втора загуба сините балканската лига
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 11.01.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Берое победи Левски с 85:82 (17:25, 19:19, 21:20, 28:18) като домакин в Стара Загора в среща от редовния сезон на Балканска лига по баскетбол за мъже.

Успехът бе трети за старозагорци от пет изиграни мача и са трети във временното класиране, а „сините“ допуснаха четвърта загуба също от пет двубоя и заемат предпоследното, шесто място. Лидер е израелският Апоел Беер Шева с актив 5-0.

Двата състава изиграха много интересен мач, който бе решен с тройка 5 секунди преди края.

В началото тимът на Левски поведе с 14:8 с точни стрелби на Раян Райт и Николай Михайлов след 7 минути игра, разликата стигна 10 точки, а в края на първа част авансът на „сините“ бе 25:17. Домакините от Берое намалиха пасива си до 26:27 след серия от 9:0 в началото на втората четвърт и на два пъти изравниха, но Левски пак се откъсна до 44:36 на почивката.

Последва равностойна трета част, в която гостите останаха водещи в резултата, а 30 секунди преди финала й Красимир Петров увеличи преднината на Левски до 12 точки при 64:52. Заключителните 10 минути започнаха при резултат 64:57 за „сините“.

Ти Кей Идоджи, Михаил Комбаков и Дариъс Хол се разписаха за намаляване на разликата до 1 точка при 66:67 7 минути преди края на мача, а по-малко от минута след това старозагорци изравниха за 69:69.

С попадения на Александър Тодорович и Дарин Иванов Берое осъществи обрат и поведе със 79:76 при оставащи 46 секунди. Баскетболистът на Левски Златин Георгиев изравни за 82:82 с тройка 7 секунди преди да изтече редовното време, но в ответната атака Дарин Иванов също бе точен от далечна дистанция и даде аванс от 85:82 за Берое, оформяйки крайния резултат в двубоя.

Това бе второ поражение на Левски от старозагорци в Балканската лига, като то дойде отново след тройка в последните секунди след 88:85 за Берое в началото на ноември в София.

Дариъс Хол се отличи с 25 точки и 7 борби за Берое, а Александър Тодорович завърши със 17 точки и 6 борби.

За Левски Алън Арнет се отчете с 26 точки, 3 борби и 4 асистенции, а 11 точки и 11 борби добави Николай Михайлов.

В следващите си мачове от Балканската лига двата състава ще играят срещу Апоел Беер Шева. Първо Берое ще бъде домакин на израелския отбор на 24 януари, а два дни по-късно Левски ще приеме същия съперник в София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболните националки до 17 г. отстъпиха на връстничките си от Гърция във втората контрола
Волейболните националки до 17 г. отстъпиха на връстничките си от Гърция във втората контрола
Външният министър: 1 октомври е евентуалната дата за членство на България в Шенген
Външният министър: 1 октомври е евентуалната дата за членство на България в Шенген