НОВИНИ

Берое ще се готви само у дома

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
19:29, 06.01.2021
Чете се за: 01:05 мин.
Футбол

Берое започна зимната си подготовката с първо занимание за 2021 година. Старши треньорът Димитър Димитров изведе група от 21 футболисти. От състава липсваха само Алиун Фал и Никола Маринов, които са контузени, а Ибрахима Конте, Генадий Ганев и Карлос Охене получиха допълнително време и ще се присъединят към своите съотборници в близките дни.

Към този момент в отбора няма нови попълнения. С представителния тим подготовка отново започнаха Божидар Пенчев и Георги Маджаров. Никола Маринов все още се възстановява от контузия.

Подготовката на "зелените" ще прочете изцяло в Стара Загора, на клубната база с двуразови тренировки. На 9 и 10 януари ще бъдат направени и пълни функционални изследвания. Берое ще изиграе и шест контролни срещи. Програмата може да претърпи промени. Точните часове за всяка контролна среща и местата на проверките ще бъдат обявени допълнително.

"Надявам се малкото, което преди не ни достига, да ни достигне сега. Дано имаме по-малко контузени. Иска ми се и съдийството да бъде малко по-честно и нещата да се решават на терена. През зимния период не търсим допълнителна селекция. Потенциалът ни не е лош. Ако нямаме контузии, ще можем да надграждаме. Целите са ясни - гоним класиране за Лига Европа. Единствено Никола Маринов е с контузия, а Алиун Фал остава в изолация, но знам, че се чувства добре. Бяхме в тежък период след карантината, изиграхме пет мача без никаква подготовка. Сега трябва да направим тази основа и да продължим да надграждаме. Има интерес към Гаюс Макута, но все още не се знае какво ще бъде бъдещето му", заяви Димитър Димитров.

Програма на Берое:
6 януари, спортна база "Берое"
Начало на тренировките

16 януари
Берое (Стара Загора) - Янтра (Габрово)

20 януари
Берое (Стара Загора) - Етър (Велико Търново)

23 януари
Берое (Стара Загора) - Локомотив (Пловдив)

27 януари
Берое (Стара Загора) - Хебър (Пазарджик)

30 януари
Берое (Стара Загора) - Ботев (Пловдив)

5 февруари
Берое (Стара Загора) - Загорец (Нова Загора)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Димитров: Трябва да има увеличение на доходите, за да се компенсира намаленото потребление
Пламен Димитров: Трябва да има увеличение на доходите, за да се компенсира намаленото потребление
Мария Габриел: Забавянето при ваксини е свързано с производствения капацитет
Мария Габриел: Забавянето при ваксини е свързано с производствения капацитет