НОВИНИ

Берое удържа Монтана 2003 в българския дуел от Адриатическата лига

Баскетболистките на Албена Хубенова продължават без грешка в турнира

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
19:30, 16.10.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
силен старт берое адриатическата лига
Снимка: Баскетболен клуб "Берое"/Facebook
Слушай новината

Берое Стара Загора продължава без грешка през новия сезон в Адриатическата лига. Баскетболистките на Албена Хубенова триумфираха в българския дуел, след като отказаха Монтана 2003 с 83:76 в мач от третия кръг. В зала „Общинска“ действащите шампионки в женската А група бяха в ролята на лидери през цялата среща и на няколко пъти отблъснаха щурма на състава на Преслав Пешев.

Така старозагорки могат да се похвалят с пълен актив от три победи. От своя страна монтанки са с успех и поражение.

Точните стрелби на Божица Муйович, Рейчъл Териър и Александра Петрова доведоха до бърз аванс за домакините в началото. Усилията на Сара Бут и Киана Джонсън доведоха до известен подем за гостите, но Териър се намеси и изведе старозагорки с аванс от 3 точки след 10 минути игра.

Радостина Христова, Златка Маданкова и Муйович оставиха водачеството в ръцете на „зелено-белите“ и за начало на втората част. Бут и Джонсън напомниха за себе си, а с помощта и на Микаела Дамянова монтанки се върнаха в играта. Това обаче не спря Териър и Муйович да изведат тима от Стара Загора при 49:46 на голямата почивка.

Актуалните шампионки в женската А група продължиха в същия дух при подновяването на играта, като Териър, Муйович и Петрова отново се превърнаха в главни действащи лица. Янина Тодорова се зае с мисията си да окрили „белите“, но това не спря домакините да се откъснат с 5 точки в края на предпоследния период.

Във финалната десетка Муйович и Териър поеха изцяло диригентската палка, давайки двуцифрен аванс на домакините. Джонсън и Бут направиха опит да дадат нови надежди за обрат на отбора от Монтана, но старозагорки не допуснаха изненада и удържаха победата.

Божица Муйович поведе Берое към успеха с 20 точки. Рейчъл Териър завърши със 17 и 8 асистенции, Радостина Христова завърши с 12 и 10 борби, Александра Петрова приключи с 11 и 6 овладени под двата ринга топки.

Киана Джонсън блесна за Монтана с 24 точки, 10 борби, 5 асистенции и 5 точни шута зад дъгата. Сара Бут регистрира 20 и 6 овладени под двата ринга топки, Микаела Дамянова има 12 и 5 борби. Янина Тодорова наниза 11 точки.

На 23 октомври (сряда) Берое ще има гостуване на Орлови, а Монтана ще приеме Партизан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Руменов продължи отличната серия за България на еврошампионата по бокс
Румен Руменов продължи отличната серия за България на еврошампионата по бокс