НОВИНИ

Бетис за трети път в историята си триумфира с Купата на Краля

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:36, 24.04.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Бетис е новият носител на трофея за Купата на Краля, след като в драматичен финал победи съставът на Валенсия с 5:4 след изпълнение на дузпи, след като в редовното време двубоят завърши 1:1.

Интересното е, че това беше едва първият случай през този век, в който носителят на трофея беше определен след изпълнение на 11-метрови наказателни удар, след като последният подобен случай датира от сезон 1997/98, когато Барселона побеждава Майорка.

"Зелено-белите" започнаха по мечтан начин битката на "Естадио Ла Картуха" в Севиля и още в 11-ата минута излязоха напред в резултата чрез Борха Иглесиас, който с глава засече центриране отдясно на Ектор Бейерин.

Точно след половин час игра обаче "прилепите" стигнаха до равенството, когато Илайш Мориба изведе на отлична позиция Уго Дуро, а той елегантно копна топката над стража на Бетис, правейки резултата 1:1.

Равенството остана непроменено до края на редовното време и продълженията, макар "зелено-белите" да бяха отбора, който изглеждаше по-близо до попадението. Футболистите на Мануел Пелегрини дори на два пъти удариха греда чрез Серхио Каналес и Хуанми.

В крайна сметка се стигна до изпълнение на дузпи, при които играчите на Бетис бяха безгрешни, а фаталния пропуск за Валенсия направи Юнус Муса при четвъртите изпълнения.

По този начин андалусийци за трети път в своята история ликуват с Купата на Краля след сезон 1976/77 и 2004/05.

Любопитното е, че един човек в този отбор е бил част от състава и при последния триумф на "зелено-белите" в надпреварата през 2005 година и това е капитанът на тима Хоаким. 40-годишното крило може да се похвали и с още една Купа на Краля в кариерата си, като по ирония на съдбата тя е с екипа на Валенсия и идва през сезон 2007/08.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Словения гласуват за парламент
В Словения гласуват за парламент
Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт и обяви оттеглянето си от ринга
Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт и обяви оттеглянето си от ринга