НОВИНИ

Без задачи за неравенства и успоредник на днешния изпит по математика след 7. клас

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:24, 17.06.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Образование
без задачи неравенства успоредник днешния изпит математика клас

Около 60 000 седмокласници се явяват днес на Национално външно оценяване по математика, което е и вход за гимназиите след 7-ми клас.

Сутринта в просветното министерство беше изтеглен Вариант 2, по който учениците работят. Жребият пожела това отново да направи репортерът на "По света и у нас " Елиана Димитрова. Изпитът започна в 9 часа и отново преминава при засилени мерки за безопасност.

Жребият определи този път седмокласниците да работят по Вариант 2 от два възможни. Всички мерки за дезинфекция са спазени, каза зам. министър Таня Михайлова.

"20 са учениците, които са под карантина, но са с отрицателни тестове и ще бъдат в отделна зала, в различни области", каза Михайлова.

По български език има две анулирани работи, но не заради преписване, а заради нарушаване на анонимността и здравословни проблеми.

Днес изпитът включва две части, първата е от един час и се решават 20 задачи. Втората е от час и половина, задачите се три, но по- сложни. Заради COVID-19 от конспекта отпаднаха неравенства и успоредник.

И днес учениците влизаха от два входа, мереше се температурата им, маските бяха по желание и можеха да се свалят в стаята.

Резултатите от изпита ще са готови до 29 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина 41-годишният мъж с COVID-19, открит на кайткъмпинг "Градина"
Почина 41-годишният мъж с COVID-19, открит на кайткъмпинг "Градина"
Бербатов: Ще бъде страхотно Манчестър Юн да завърши в Топ 4
Бербатов: Ще бъде страхотно Манчестър Юн да завърши в Топ 4