НОВИНИ

Безие надигра Марица в петсетов сблъсък

марица пловдив спечели своята седма купа българия
Снимка: ВК Марица (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 01.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Марица Пловдив загуби от Безие с 2:3 гейма (27:29, 25:23, 17:25, 25:16, 12:15) в мач от 5-ия кръг на груповата фаза на волейболната Шампионска лига за жени.

В първия гейм волейболистките на Борислав Крачанов се върнаха след изоставане от пет точки и спасиха два геймбола, за да изравнят за 25:25. Домакините изпуснаха два геймбола и след три поредни точки французойките взеха първия гейм в зала "Колодрума".

Във втората част и двата отбора си размениха серии от по седем безответни точки. Пловдивчанки успяха да осъществят нова поредица от 5 успешни разигравания, за да възобновят равенството в геймовете след атака на Симона Димитрова.

В третия гейм гостите изградиха двуцифрена преднина при резултат 19:9, което наклони играта в тяхна полза и след 25;17 си върнаха преднината.

Четвъртата част пък бе ред на родните шампионки да изградят двуцифрен аванс за 19:9 и да изпратят мача в тайбрек след атака на Силвана Чаушева.

Заключителната пета част бе белязана от обрат, след като домакините поведоха със 7:5, но гостите стигнаха до обрат и с третия си мачбол се поздравиха с успеха.

Бианка Куньо бе най-резултатна в срещата с 23 пункта.

Безие заема третата позиция в класирането с актив от 2 победи и 3 загуби. Марица остава на последното четвърто място без успех.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежите продължават и през нощта
Валежите продължават и през нощта
НОИ започна изплащането на еднократната добавка от 75 лв. за ваксинираните пенсионери
НОИ започна изплащането на еднократната добавка от 75 лв. за ваксинираните пенсионери