Безопасна почивка: Хотели по морето отварят, но с крути мерки

от БНТ
20:40, 29.05.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Макар, че летният сезон все още не е стартирал официално, хотелите по Северното и Южното Черноморие започнаха поетапно да отварят врати.

В курорта Албена на всеки един от първите гости се измерва температурата още на рецепцията на хотела.

В комплекса отдавна е разработен план за безопасна почивка, който се спазва стриктно.

Христо Пенев, зам.-директор "Експлоатация" на кк "Албена": Ние няколко дена поред провеждаме тренировъчни процеси с нашия персонал как да работи в среда, в която трябва да се прилагат мерките за превенция на COVID-19, защото това, което е най-важното, е да запазим нашия персонал здрав и по този начин да запазим и гостите.

Първи туристи пристигнаха и по Южното Черноморие. Семейство от Плевен идва в Слънчев бряг по работа, но ще отдели време и за почивка.

Михаил Христов, турист: Не се притесняваме от нищо, тъй като взимаме всички превантивни мерки, които трябва да се взимат.

Александра, турист: Времето е дъждовно и това е проблемът. Гледаме това да не ни пречи. Пак си се разхождаме.

В един от трите хотела в Слънчев бряг, който вече приема туристи, са направили организация при за карантина при евентуален случай на коронавирус.

Антон Христов, мениджър на хотел: Ние следим не само за евентуални признаци от туристите, но и такива от персонала. Съответно за туристите имаме предвидени няколко стаи, които са за карантина.

И въпреки че поетапно хотелите в Слънчев бряг започнаха да отварят врати, една от главните алеи в курорта все още е пуста.

Златко Димитров, изп. директор на "Слънчев бряг" АД: Очакванията са след 19-ти юни повечето от хотели да бъдат отворени. Ние дотогава ще бъдем готови със всички профилактики и дейности, които са необходими за подготовката на инфраструктурата.

Водното спасяване в курортите ще стартира от 1 юни, като постовете ще бъдат разположени на 100 метра един от друг.

Автори: Давид Сукнаров, Мила Николова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Екозащитници поискаха ефективни присъди срещу зверствата над животни
Екозащитници поискаха ефективни присъди срещу зверствата над животни
Конституционният съд в Косово отхвърли предсрочните избори
Конституционният съд в Косово отхвърли предсрочните избори