НОВИНИ

Обвиненият за убийство офицер от НСО остава в ареста след ключов разпит на помагач

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:02, 29.05.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Подполковникът от НСО, обвинен за организирането на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, остава за постоянно в ареста. Решението на Военно-апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Борис Иванов отново остана далеч от обективите на медиите и не се яви лично в съдебната зала. Вместо това е помолил да бъде представляван от адвокатите си.

Миналата седмица на среднощно заседание Софийският военен съд разгледа искането на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка "задържане под стража" отново в отсъствието на медиите.

Ключов за днешното заседание се оказа нов разпит на обвинения за помагач на убийството на Марангозова - Венцислав Пиров, който бе пуснат под домашен арест.

Той разкрил с детайли как офицерът от НСО предложил на групата да извършат убийството, свързал ги е с поръчителя и ги информирал подробно за маршрутите, по които се движела бизнесдамата.

Момчил Бенчев, прокурор: Разкрива в подробности механизма за извършените две престъпления и по-съществено посочва разпределението на ролите и участието на всеки един от обвиняемите в тези престъпления.

Адвокатите на Борис Иванов заявиха в залата, че Пиров е "лице с тежка затворническа кариера, което опитва да натопи заслужил офицер". Пред медиите коментираха, че подполковникът от НСО и другите обвиняеми са се виждали в нощни заведения.

Георги Стефанов, адвокат: Има контакти някакви с обвиняемите другите, но те са били чисто приятелски. В някакви заведения са се виждали. Няма нито извлечение на телефона, нито някаква експертна справка, никакви масони не видяхме, нито рептили нямаше, нищо няма по делото.

Обвиненият за фактически извършител на убийството Петър Костов също е с най-тежката мярка "задържане под стража", като той не я обжалва. Обвиненият за поръчител Иво Масларов все още се издирва от Интерпол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд пребори Славия в първата си следкарантинна среща
Ботев Пд пребори Славия в първата си следкарантинна среща
Ла Лига почва с дерби от 11 юни
Ла Лига почва с дерби от 11 юни