НОВИНИ

Политически анализатори: Аферата с боклука е над средното равнище, този път ще се върви докрай

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 29.05.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Аферата с италианския боклук изглежда, че е над средното равнище, заяви в студиото на "Още от деня" политологът доц. Антоний Гълъбов в коментара си за повдигнатите обвинения на заместник-министъра на екологията Красимир Живков, бизнесмените братя Бобокови и на още трима за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци в България.

Политическият анализатор доц. Росен Карадимов, също гост в предаването, подчерта, че "няма две мнения, че това едно от най-престъпните действия от страна на властимащите, защото се прибира обществен ресурс и се посяга на здравето на хората".

Доц. Росен Карадимов - политически анализатор: Този път ще се върви докрай.

В отговор на въпрос как ще се отразят скандалите около МОСВ, поверено на коалиционния партньор ВМРО, доц. Гълъбов отбеляза, че вече се намираме в предизборна кампания и тепърва ще расте напрежението.

Доц. Антоний Гълъбов - политолог: От гледна точка на политическите реакции това няма да се отрази толкова съществено на фона общата атмосфера на радикализация, която усещам.

Според Карадимов сътресения ще има.

Доц. Росен Карадимов - политически анализатор: Напрежение имаше и след това, което се случи с министър Нено Димов... Очевидно излизаме от хипнозата на коронавируса, защото се връщаме към обичайното си ежедневие.

Какви теми още коментираха политическите наблюдатели вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спорове с БСП по време на изслушването на Горанов за хазарта
Спорове с БСП по време на изслушването на Горанов за хазарта
След карантината: 586 деца в Разград тръгват отново на детска градина от 1 юни
След карантината: 586 деца в Разград тръгват отново на детска градина от 1 юни