НОВИНИ

Безпроблемна победа за 20-годишните национали на еврошампионата в Питещ

Баскетболистите на Васил Христов се поздравих с първи успех на румънска земя

безпроблемна победа годишните национали еврошампионата питещ
Снимка: fiba.com
bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 16.07.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор за младежи по баскетбол до 20-годишна възраст се поздрави с първи триумф на европейското първенство в Питещ, Дивизия Б. Селекцията на Васил Христов не се поколеба срещу Албания след 96:47 в среща от четвъртия кръг в група D, изиграна в „Арена Питещ“. Българите си свършиха работата още през първото полувреме, а в хода на второто окончателно затвърдиха ролята си на фаворит в този мач.

Все пак успехът на младите „лъвове“ е недостатъчен за запазване на шансове за място в Топ 8, тъй като вече няма как да се наредят на първите две места, даващи право на участие в следващата фаза на шампионата в румънския град. Българският тим се намира на четвърта позиция с една победа и две загуби във временното класиране, а утре (сряда) от 18:00 часа българско време ще срещне домакините на първенството в последен двубой от дебютната фаза.

Българите постепенно намериха своя ритъм в началните минути и не се забавиха с това да си издействат разлика от 7 точки в края на дебютния период. Младите „лъвове“ започнаха търсят двуцифрения актив в хода на следващата десетка и мисията им се оказа успешна, прибирайки се в съблекалнята при 44:23 в тяхна полза. През второто полувреме българският тим бе пълен господар на паркета и окончателно отказа своя съперник от мисълта за победа.

Марио Боянов (4 точни стрелби от далечна дистанция), Максим Бочев и Илиян Пищиков се разписаха с по 14 точки за победителите. Момчил Кадиев се отчете с 11 и 6 асистенции.

Арден Бегай отвърна с 13 точки и 6 борби за албанците, Аджет Чахани реализира 11.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ установи несъвместимост и отстрани Андрей Гюров
БНБ установи несъвместимост и отстрани Андрей Гюров