НОВИНИ

БФ Волейбол и Кръвен център Варна организират кампания за благотворително кръводаряване

волейбол кръвен център варна организират кампания благотворително кръводаряване
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:28, 01.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация по волейбол и Кръвен център Варна организират кампания за благотворително кръводаряване, а първите 30 включили се в нея, ще получат билет за мачове от европейското първенство по волейбол за мъже.

Докато в Двореца на културата и спорта се играят мачовете от груповата фаза на Евроволей 2023 с участието на "трикольорите" от българския национален отбор, дарилите кръв хора с добри сърца ще получат шанс да гледат на живо интригуващите срещи от фазата на директните елиминации.

Варна приема два осминафинала на 8 септември, още два осминафинала на 9 септември и два четвъртфинала на 11 септември. Срещите са от 17:30 и от 20:30 часа. Българската федерация по волейбол предоставя по 10 дневни билета за трите дни. Общо 30 души, дарили кръв, ще получат и пропуск за двата мача от съответния ден на най-голямото спортно събитие в България за 2023 година.

Кампанията по кръводаряване стартира на 2 септември (събота) от 9 до 15:30 часа в Кръвен център Варна - бул. "Цар Освободител" 100 (в двора на Окръжна болница). Благотворителната инициатива ще продължи и от понеделник (4 септември), като работното време в делничен ден е от 8 до 13 и от 13:30 до 18 часа. Първите 30, които се включат, получават дневен билет за Европейското първенство по волейбол за мъже.

България продължава своето участие на Евроволей 2023 с мач срещу Украйна на 2 септември. На 3 септември селекцията на Пламен Константинов среща Хърватия. На 5 септември е последната битка от група "В" на шампионата срещу европейските вицешампиони от Словения. Всички български мачове са от 20:30 часа, а първите двубои за деня са от 17:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защитата срещу мълнии: Кой контролира състоянието на гръмоотводите?
Защитата срещу мълнии: Кой контролира състоянието на гръмоотводите?
Политически престрелки: Помогнал ли е Алексей Петров за "сглобката" за кабинет?
Политически престрелки: Помогнал ли е Алексей Петров за "сглобката" за кабинет?