НОВИНИ

БФС обвини медии в клевета

бфс отложи три мача заради covid
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 13.10.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският футболен съюз завяи, че “няколко електронни медии” трябва да понесат наказателна отговорност заради тиражирана информация, която не стъпва на обективната фактическа обстановка.

От БФС поясниха, че официалното издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент е инициирано от сдружение „Мини футболен клуб Тича“, а не ФК „Тича".

Ето и публикацията на сайта на БФС:

"Днес няколко електронни медии тиражираха като „установен факт“ твърденията на г-н Алексей Соловьов за манипулативни действия на БФС с „неговия“ клуб – ФК „Тича“, относно издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС.

Тези твърдения очевидно не са проверени въпреки мантрата в етичния кодекс на журналистите, че на обществото се представя „точна и проверена информация“.

А достоверният факт е друг - официалното издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент е инициирано от сдружение „Мини футболен клуб Тича“ – град Варна, което се потвърждава и от приложените протоколи на Управителния съвет на клуба.

Както е видно, решението на УС на „МФК Тича“ е подписано от всички негови членове.

„Мини футболен клуб Тича“ – град Варна, е действащ член на Българския футболен съюз и е вписан в регистъра на Министерство на младежта и спорта на 19.03.2020 г. с регистрационен № 155-203, което бързо и безплатно може да бъде проверено в базата данни на ММС.

Българският футболен съюз подчертава, че публичните твърдения в медиите, които не стъпват на обективната фактическа обстановка по своята правна същност, могат да бъдат квалифицирани като клевета, което е състав на престъпление по Наказателния кодекс, и за което се носи наказателна отговорност."

В битката за президентската позиция Борислав Михайлов събра 241 гласа, а Димитър Бербаотв с 11 по-малко.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитан Кърк от "Стар Трек" излетя в Космоса
Капитан Кърк от "Стар Трек" излетя в Космоса
Гешев след катастрофата в Стара Загора: Трябва да се завишат наказанията
Гешев след катастрофата в Стара Загора: Трябва да се завишат наказанията