НОВИНИ

БФС, ПФЛ и АФЛ обсъдиха подготовката за извънредния Конгрес

бфс пфл афл обсъдиха подготовката извънредния конгрес
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 20.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

На съвместна среща Бюрото на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, Управителният съвет на Професионалната футболна лига и Управителният съвет на Аматьорската футболна лига обсъдиха организацията на насрочения от Софийски градски съд извънреден Конгрес на 12 октомври 2021 г.

Президентът на БФС Борислав Михайлов запозна участниците с подготовката на общото събрание и с организационните дейности, които да гарантират нормалното провеждане на Конгреса, информират официалният сайт на родната централа.

В дневния ред на Конгреса са залегнали осем точки.

"В хода на дискусията присъстващите споделиха притеснения от множеството противоепидемични мерки и огромните отговорности по опазване на живота и здравето на участниците, които организаторът поема с подобно мащабно събитие в условията на COVID-19, но изразиха увереността си, че БФС, от позицията си на единствен легитимен и компетентен орган с правомощия за организиране на конгрес, ще проведе форума по най-добрия възможен начин", се казва още в съобщението от БФС.

Междувременно стана ясно, че футболните кубове имат срок до 21 септември (вторник), за да регистрират своите кандидати за извънредния Конгрес.

Според решението на Софийски градски съд, извънредният Конгрес трябва да се проведе на 12 октомври от 10.00 часа в зала 1 на НДК.

Малко по-рано стана ясно, че собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски се отказва от намерението си да се кандидатира за президентския пост в родния футбол.

До този момент единствените двама, които изявиха желание да оглавят БФС са Димитър Бербатов и Борислав Михайлов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хижа "Рилски езера" опроверга информацията, че са отказали достъп заради куче
Хижа "Рилски езера" опроверга информацията, че са отказали достъп заради куче
Мартин Камбуров получи престижна награда
Мартин Камбуров получи престижна награда