НОВИНИ

БФС показаха новия екип на националните по случай вековния юбилей на централата

бфс показаха новия екип националните случай вековния юбилей централата
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
15:14, 15.06.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

От Българския футболен съюз (БФС) представиха новия екип на националния отбор, който бе специално изготвен за трикольорите от италианската фирма производител Macron по повод 100-годишнината от основаването на БФС.

Футболистите на Младен Кръстаич ще излязат за първи път с новата фланелка в предстоящите два двубоя от квалификациите за Евро 2024 срещу Литва (17 юни) и Сърбия (20 юни), които ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и bntsport.bg!

Титулярният екип ще бъде традиционно в бял цвят, като по яките и ръкавите на тениската пък може да бъде забелязана и златна разцветка.

БФС анонсира още, че за първи път в историята си българският национален отбор по футбол ще разполага с цели три различни екипа, като останалите две разновидности ще бъдат показани в следващите седмици.

Отличителен графичен елемент и в трите екипа е релефната материя, която е вдъхновена от Голямата базилика в Плиска - един от най-важните паметници на ранно-средновековната българска култура. Елементът присъства и в чорапите на отбора, които са както следва – червени, бели и златни.

Материята на екипите – Eco Softlock - също е от най-високо качество, с Eco Micromesh гръб, който осигурява допълнително проветряване по време на мач. Гащетата пък са в модерната „баскетболна“ кройка и завършек в златно. На гърба на всички фланелки е юбилейното лого на Българския футболен съюз, представено по време на церемонията „Футболист на годината“ в началото на 2023-а. Всички екипи са от еко-материя, произведена на 100% от рециклирана пластмаса (13 половинлитрови пластмасови бутилки се използват за направата на една фланелка), което пък е в тон с посланието за устойчивост и отговорност към околната среда.

Представянето на новите екипи е кулминацията от първата съвместна колекция на БФС и Macron, която включва цялостно екипиране на всички национални отбори на България до 2028-а година.

Базираната в Болоня компания Macron набира сериозна скорост на световния пазар, като в момента се намира в топ 3 на производителите на спортна екипировка от гледна точка на обем и брой клиенти. Брандът е официален партньор на УЕФА за производство на съдийска екипировка, а от началото на сезон 2022/2023 г. облича и реферите от родния професионален футбол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха на 3 години затвор 18-годишния шофьор, прегазил младо момиче в Шумен
Осъдиха на 3 години затвор 18-годишния шофьор, прегазил младо момиче в Шумен
Дърво падна върху младо момиче в София (Снимки)
Дърво падна върху младо момиче в София (Снимки)