НОВИНИ

БФС проведе конгрес в София, Михайлов определи протестите на феновете като "платени" (Обобщение)

бфс проведе конгрес софия михайлов определи протестите феновете платени обобщение
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:49, 20.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Протестите срещу Българския футболен съюз са платени. Това обяви президентът на централата - Борислав Михайлов, след проведения днес в столицата 10-и конгрес на съюза.

На общото събрание бе приет бюджет от над 79 милиона лева за периода 2022 година - 2026 г., а 64 клуба бяха изключени от структурите на БФС.

"Никой не протестира, това са хората, които си избират ръководството. Протестите на феновете са платени и всички много добре знаете от кого", заяви Михайлов.

445 клуба взеха участие в редовния конгрес на централата от 571, имащи право на глас. В дневния ред бе заложено гласуването на отчет за изминалия мандат на ръководството и представянето на програма за развитието на футбола.

"Футболният съюз е финансово стабилен, дори и без подкрепата на държавата", добави Борислав Михайлов.

В рамките на следващите 5 година УЕФА ще налее близо 58 милиона лева в българския футбол, докато приходите от ФИФА ще бъдат в размер на 14 милиона лева. Над 32 милиона ще дойдат от телевизионни права.

"Днешният конгрес отново легитимира мен, като президент, и това ръководство, защото конгресът е свикан от Изпълком, препотвърден от съда, което означава, че и властта признава Изпълкома. Нещата трябва да се успокоят и да изкараме мандата, от който остават още 3 години и половина и да работим в името на българския футбол", завърши Борислав Михайлов.

На конгреса бяха разгледани и жалбите на 73 клуба, като само 9 от тях запазиха мястото си в БФС. Останалите 64 клуба бяха изключени от структурата на централата, заради участието си на конгреса на Димитър Бербатов през март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на БНТ се качи на борда на минните ловци "Цибър" и "Струма"
Екип на БНТ се качи на борда на минните ловци "Цибър" и "Струма"
Напрежение в парламента: Спорове за компенсациите за бизнеса
Напрежение в парламента: Спорове за компенсациите за бизнеса