НОВИНИ

БФС: Редовният конгрес ще се състои на 18 март 2022

бфс редовният конгрес състои март 2022
bnt avatar logo
от БНТ
14:47, 08.09.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Редовният конгрес на Българския футболен съюз ще се състои на 18 март 2022 година, реши днес Изпълнителният комитет на организацията.

Само няколко часа по-рано Софийският градски съд (СГС) обяви, че на 12 октомври 2021 година трябва да се проведе извънреден конгрес на централата.

Решението на СГС, което е окончателно и не може да бъде обжалвано, идва след внесена подписка от екипа на Димитър Бербатов с подписите на повече от 1/3 от клубовете, членове на БФС.

Малко след това стана ясно, че Изпълкомът на БФС днес ще проведе заседание, за което обаче медиите не са информирани.

Заседанието продължи съвсем кратко и на него Изпълкомът потвърди решението си от август месец, че на 18 март следващата година ще има редовен конгрес, който ще се проведе от 10.30 часа в София, Национален дворец на културата, зала №3.

"На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз гласува (единодушно) решението за свикване на общо събрание на членовете на БФС на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 37, ал. 1, т. 1 от Устава на БФС.

Членовете на ИК насрочиха конгреса за 18 март 2022 г. от 10.30 часа в София, Национален дворец на културата, зала №3", обявиха от БФС на официалния си сайт.

За момента не е ясно как решението на СГС и на Изпълкома на БФС ще се съвместят и дали ще се проведат два конгреса в рамките на няколко месеца.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остра реакция на Варшава срещу Брюксел
Остра реакция на Варшава срещу Брюксел
Атанас Върбанов е най-младият съдия на ЕвроВолей 2021
Атанас Върбанов е най-младият съдия на ЕвроВолей 2021