НОВИНИ

БФС върна плейофа за Европа в неделя (11 юни) от 19.00 часа

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:00, 08.06.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
левски хебър цска солени глоби бфс третия плейофен кръг първа лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Спортно техническата комисия към БФС взе решение по време на днешното си извънредно заседание да насрочи плейофа за участие в Лигата на конференциите между отборите на Левски и Арда Кърджали за тази неделя (11 юни).

По този начин на практика бе върната първоначално обявената дата за двубоя, след като преди два дни от СТК измести срещата с ден по-рано (10 юни) заради сигнал от отборите за изтичащи договори на част от футболистите.

Вчера обаче от ПФК Левски изразиха своето несъгласие с тази промяна и призоваха битката за последното място в Европа отново да бъде върната в неделя (11 юни).

В крайна сметка от БФС уважиха това искане и така двубоят между "сините" и Арда ще се изиграе на 11 юни от 19.00 часа на стадион "Георги Аспарухов.

От СТК посочват като мотиви за това си решение "предвидените множество митинги на територията на град София и възможността за смесването им с организирани фенски маси, което може да доведе до сериозно нарушаване на обществения ред и опасност за здравето и живота на хората".

Комисията взе отношение и по темата с изтичащите споразумения на част от играчите, заявявайки, че отборите са разполагали с достатъчно време да предприемат мерки за удължаване на договорите на своите футболисти и допълни: "Несъобразяването с календара на БФС е изцяло отговорност на футболните клубове".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адм. Емил Ефтимов: Решението за допълнителна помощ за Украйна е политическо
Адм. Емил Ефтимов: Решението за допълнителна помощ за Украйна е политическо
Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието
Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието