НОВИНИ

Биатлонистите ни останаха извън топ 40 на 20 километра

биатлонистите останаха извън топ километра
bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 08.02.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Тримата български биатлонисти, които взеха участие в индивидуалната надпревара на 20 километра на Олимпийските игри в Пекин, не успяха да покажат пълните си възможности и останаха извън топ 40 в крайното подреждане.

С най-предно класиране от нашите състезатели е Димитър Георджиков, който завърши на 41-о място на 5,06 минути след победителя и с 2 грешки в стрелбата.

На 61-а позиция се нареди Владимир Илиев (+6,50 минути, 5 грешки), а Антон Синапов завърши на 85-о място (+10.00 минути, 6 грешки) от 92 биатлонисти.

Олимпийски шампион е французинът Кантен Фийон-Майе, който взе дистанцията за 48:47.4 минути, с два пропуска в стрелбата.

Сребърен медалист е представителят на Беларус Антон Смолски (+14,8 секунди; 0 грешки). Бронзовото отличие отиде при норвежеца Йоханес Бьо (+31,1 секунди; 2 грешки).

Владимир Илиев сподели след края на състезанието, че не се чувства добре чисто функционално, което отдава на високата надморска височина, на която се провеждат надпреварите в биатлона в Джъндзякоу.

„Тежко начало. Две грешки, които не знаех къде отидоха и се разколебах, защото предишните дни на стрелбата всичко беше наред. Явно вятърът много рязко се мени и не успях да се справя. Повече ме безпокои функционалната ми форма, толкова слабо никога не съм бягал. Имахме опасения тук за височината, може би днес и аз бях от тези хора, на които им влияе височината, Трябва да анализираме, но това не е оправдание. Чувствам се уверен в стрелбата, тренировките го показваха“, сподели Илиев.

Антон Синапов не остана доволен от стрелбата, която проведе. Той допусна 6 грешки на огневия рубеж.

„Много ми се отразява надморската височина, доста бягане за бягане и за стрелба. Много е сложно, особено в последните две обиколки, заради студеното време. Условията са трудни за бягане, отрази ми се това и в стрелбата. За себе си трябва да си извадя изводи за стрелбата и да коригирам грешките си. През целия сезон показвам несигурност от позиция легнал, въпреки че през годините това беше моят коз, това не е моята стрелба сега“, каза Антон Синапов пред БНТ.

Как се разви състезанието можете да видите тук.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Никой по никакъв повод не ни налага решения, свързани с нашата сигурност
Стефан Янев: Никой по никакъв повод не ни налага решения, свързани с нашата сигурност
КС: Министърът на правосъдието може да иска прекратяване на мандата на главния прокурор
КС: Министърът на правосъдието може да иска прекратяване на мандата на главния прокурор