НОВИНИ

Биатлонистките ни останаха във втората половина на класирането на 15 км

биатлонистките останаха втората половина класирането
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 07.02.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Трите български биатлонистки в индивидуалната надпревара на 15 км останаха във втората половина от класирането в дисциплината на Олимпийските игри в Пекин.

С най-предно подреждане от националките е Мария Здравкова, която завърши на 50-о място в крайното подреждане само с една грешка в четирите стрелби (+6.0 минути изоставане от лидерката).

На 52-а позиция остана Милена Тодорова (+6.02 минути, 5 грешки), а Даниела Кадева, която все още се възстановява от контузия, приключи на последното 86-о място (+15.177 минути, 8 грешки) сред завършилите надпреварата.

Немската биатлонистка Дениз Херман спечели златния медал в дисциплината. Тя записа резултат от 44:12.7 минути, допускайки само една грешка в стрелбата.

На второто е представителката на Франция Анаис Шевалие-Буше (+9.4 секунди, 1 грешка), а трета завърши норвежката състезателка Марта Рьозеланд (+15.3 секунди; 2 грешки).

След състезанието Милена Тодорова изрази недоволството си от своето представяне пред БНТ.

"Цял сезон не мога да си намеря стрелбата на прав, борих ги, и първата, и втората стрелба, но не знам, нямам обяснение защо така се получава. Знам, че в биатлона ден с ден няма. На големи първенства си личи, че успяваме да се съберем и се получава. Надявах се и тук нещата да се получат, въпреки лошия сезон. Все още не се получават. Днес беше малко по-топло, усетих студа повече през втората част на състезанието", каза Тодорова.

87 биатлонистки се включиха в днешното състезание на 15 километра.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Триград готвят протест заради отложения ремонт на пътя
Жители на Триград готвят протест заради отложения ремонт на пътя
Започна вторият срок: Кои ученици учат присъствено?
Започна вторият срок: Кои ученици учат присъствено?