Билетни автомати във Варна "гълтат" пари и не издават билет

от БНТ
09:18, 26.01.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Регионални
Слушай новината

Жители на Варна сигнализираха за проблеми с автоматизираната билетна система на градския транспорт в града. Хората се оплакват, че някои от машините не работят. Има устройства, които приемат парите, но не връщат ресто или пък не дават билет. Автоматите не се поправят с дни, а хората са принудени да пътуват без билет с риск да бъдат глобени.

За по-малко от месец автоматизираната билетна система във Варна е ощетила десетки хора. Устройствата приемат парите, но не дават билетче. Хората, ядосани, пътуват гратис или пускат ново левче, възмутени, че трябва да плащат двойно.

Хората казват, че често, без видима причина, устройствата спират да работят. Много от пътуващите пък са принудени многократно да пускат една и съща монета, докато машината я приеме. При банкнотите обаче работещ трик няма, а опарилите се пътници са категорични, че с тях не трябва да се рискува, защото ресто може и да няма.

Проблем има и с валидаторите, които невинаги работят, а пътниците няма как да регистрират купените билети и карти. Хората се оплакват още, че купуването на билети става само от една машина в средата на автобуса и често пред нея има голяма опашка.

Нова билетна система оставя без работа кондукторите във Варна

Ръководителят на проекта "Интегриран градски транспорт във Варна" инж. Биляна Якова каза пред БНТ, че техническите проблеми се дължат най-вече на вандалски прояви. В монетниците се пъхат хартийки или бъркалки от недобросъвестни граждани, обясни тя. В машините, монтирани в превозните средства, инж. Якова заяви, че също има вандалски прояви.

При подобен проблем пътниците могат да се обърнат към шофьора.

Автор: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мъж загина при пожар в Бургас
Мъж загина при пожар в Бургас
Подкопан е пътят между Симитли и Разлог при Градево
Подкопан е пътят между Симитли и Разлог при Градево