НОВИНИ

Биляна Дудова загуби на четвъртфиналите на турнира по борба на Игрите в Париж

Българката ще чака евентуално класиране на репешаж в категория до 62 кг.

биляна дудова загуби четвъртфиналите турнира борба игрите париж
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 09.08.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Биляна Дудова допусна загуба с 3:7 срещу украинката Ирина Коляденко и ще чака евентуално класиране на репешаж в категория до 62 кг в борбата за жени на Олимпийските игри в Париж.

Дудова спечели първата точка от пасивност на Коляденко, а първата част завърши с минимална преднина за българската състезателка. Коляденко обаче започна силно след 30-секундната почивка, направи захват и събори Дудова по гръб, за което в свободния стил се дават четири точки.

Българката направи всичко по силите си в оставащите две минути и половина, но стигна само до две точки срещу три за Коляденко за крайното 3:7. Така Дудова ще се надява украинката да спечели полуфиналния си двубой срещу Айсулу Тинибекова от Киргизстан, която е олимпийска вицешампионка и трикратна златна медалистка от световни първенства. Именно Тинибекова победи Коляденко с 10:0 в Токио 2020, като двете се срещнаха отново на полуфиналите на 62 кг жени.

По-рано Биляна Дудова направи успешен олимпийски дебют с победа на осминафиналите. Световната шампионка от Осло 2021 и четирикратна европейска шампионка надделя с 8:3 точки над шведката Сара Йохана Линдборг.

Българката поведе с 3:0 след първата част, но във втората шведката намали до 2:3 в последната минута. 15 секунди преди края Линдборг опита атака, но Дудова се защити и направи контра с хватка за 4 точки, с което си осигури победата.

27-годишната Дудова е първата от двете български състезателки при дамите, която излезе на тепиха на Игрите във френската столица. Юлияна Янева ще започне участието си при 76-килограмовите утре.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж 2024: Борба, Биляна Дудова - четвъртфинал, кат. до 62 кг (ВИДЕО)
Париж 2024: Борба, Биляна Дудова - четвъртфинал, кат. до 62 кг (ВИДЕО)
Продължава напрежението в Курска област - нови атаки в Липецка
Продължава напрежението в Курска област - нови атаки в Липецка