НОВИНИ

Бивш наставник на ЦСКА и Ботев (Враца) пое третия отбор на ЦСКА 1948

бивш наставник цска ботев враца пое третия отбор цска 1948
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 10.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниел Моралес е наставникът, който ще ръководи третия отбор на ЦСКА 1948 от новия футболен сезон.

Съставът на „армейците“ предстои да се включи в Югозападната Трета лига от новия сезон, като основната цел пред новото треньорско ръководство на тима е налагането на млади български играчи и осигуряването им на шанс за първи стъпки в мъжкия футбол.

Подрастващите състезатели ще изиграят важни двубои под ръководството на Моралес. При добро представяне в тях се очаква постепенно те да получават възможност за изява и във втория отбор на „червените“ във Втора лига, под ръководството на Валентин Илиев.

Клубът приветства 46-годишния бразилски специалист и вярва, че той е точният старши треньор, който ще подпомогне младите „армейски“ таланти в развитието им.

Моралес е с богат опит зад гърба си като състезател и наставник. В активната си професионална кариера е играл в Бразилия за ХV де Жау, Моги Мирим, Фернандополис, Куритиба, а у нас е носил екипите на Нафтекс Бургас, Локомотив Пловдив, Черно море, ЦСКА, Спартак Варна и Локомотив Мездра.

През 2009 г. се оттегля от футбола и поема ролята на скаут в Черноморец Бургас. След това трупа знания и умения в детско-юношеската школа на Литекс. Получава шанс и в ЦСКА София като треньор в академията, помощник треньор и временен старши треньор на първия състав. През сезон 2021/22 пък бе наставник на Ботев Враца, като ръководи тима в Първа лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова остана на две точки от знаменит обрат във Валенсия
Виктория Томова остана на две точки от знаменит обрат във Валенсия
"Булгаргаз" обяви прогнозната цена на природния газ за август
"Булгаргаз" обяви прогнозната цена на природния газ за август