Бившият полицай от Трето РУ в Пловдив остава в ареста

от БНТ
14:42, 10.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
бившият полицай трето пловдив остава ареста
Слушай новината

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста бившия полицай от Трето РУ Атанас Качаков, като отказа да уважи искането на обвиняемия за по-лека мярка за неотклонение.

Качаков е в ареста от 22 май, като са му повдигнати две обвинения - за отвличане и проявена особена жестокост към отвлечения, в съучастие с други обвиняеми, и за намерение да открадне около половин тон марихуана, отглеждана за медицински цели с необходимото разрешително.

За първото престъпление законът предвижда наказание затвор от 10 до 20 години или доживотен затвор и конфискация, а за второто – затвор от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лв.

Съдът остави без уважение искането на защитата към доказателствата по делото да бъде приобщен запис на телевизионно интервю от 27 май с бившия директор на "Вътрешна сигурност" към МВР Стефан Банков, в който той твърди, че всички средства за добиване на доказателства са били манипулирани.

Съдът прецени, че не е отпаднала опасността от извършване на престъпление, а периодът на задържане под един месец не е прекомерен и не е основание за изменение на мярката.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БНТ стартира три спортни предавания за Евро 2020
БНТ стартира три спортни предавания за Евро 2020
Добро начало за Тасева и Калейн на Европейското във Варна
Добро начало за Тасева и Калейн на Европейското във Варна