НОВИНИ

БК Миньор 2015 си осигури място в Топ 4 на финалите за момчета U16

Перничани оглавиха временното класиране в група А с пълен актив от две победи. Черно море и БУБА разполагат с успех и поражение.

миньор 2015 осигури топ финалите момчета u16
Снимка: БК Миньор 2015
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgbasket.com
16:07, 30.05.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Миньор 2015 си гарантира място в Топ 4 на баскетболните финали за момчета до 16-годишна възраст. Перничани водени от Милен Дудев се справиха с БУБА Баскетбол след 89:51 в мач от втория кръг в група А.

В зала “Триадица” Миньор постепенно натрупа двуцифрен актив през първото полувреме, което му помогна да се представи още по-добро през второто и същевременно да нанесе първо поражение на състава на Ивайло Желев на финалния турнир.

Стартът предложи ниска резултатност и от двете страни, но това не спря перничани да дръпнат с 3 точки в края на дебютния период. В хода на втората част символичните домакини увеличиха оборотите и инициативата премина изцяло в техни ръце, за да се приберат в съблекалнята при 40:27. Второто полувреме бе изцяло за “чуковете”, които придобиха още по-сериозно самочувствие и окончателно сложиха точка на спора.

Георги Димов даде криле на Миньор с 27 точки, 8 борби, 6 асистенции и 7 откраднати топки. Валентино Ковачев го последва със 17 точки, Андрей Михайлов финишира с 13, 7 овладени под двата ринга топки и 5 завършващи подавания. Алекс Василев вкара 11.

Мартин Гогов бе най-добър за БУБА с 19 точки.

Черно море Тича постигна първа победа. Момчетата на Денислав Коцев не се затрудниха срещу Дунав 2007 Русе след 87:51 в първия мач от потока за деня. “Моряците” си свършиха работата още през първото полувреме и до края не позволиха на играчите на Цветан Тошков да спечелят.

Първата част предложи известна интрига, но това не спря „моряците“ да си изградят минимална преднина от 4 точки след нейния край. Символичните гости заиграха още по-силно във втория период, когато авансът им стана двуцифрен и се изстреляха на голямата почивка при 35:24. През второто полувреме варненският тим продължи да се радва на още по-сериозен актив, с което си улесни задачата до края на мача.

Георги Арнаудов (6 борби и 4 точни шута зад дъгата) и Светослав Савов (14 овладени под двата ринга топки) нанизаха по 16 точки. Мартин Попов регистрира 14, 7 овладени под двата коша топки и 5 откраднати топки, Александър Иванов има 12 точки и 13 борби. Петър Колев приключи с 11 точки.

Краснемир Димитров отговори с 19 точки за Дунав. Даниел Иванов прибави 14, Алихан Пехливанов е с 12 и 8 борби.

По този начин Миньор оглави временното класиране в групата с пълен актив от две победи. Черно море и БУБА разполагат с успех и поражение, докато Дунав е на последното четвърто място с две загуби и нито една победа след първите два кръга.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраняват употребата на алкохол на "Ролан Гарос"
Забраняват употребата на алкохол на "Ролан Гарос"
Женският тим на Италия постигна пета победа във волейболния турнир Лигата на нациите
Женският тим на Италия постигна пета победа във волейболния турнир Лигата на нациите