НОВИНИ

Благо Георгиев: Искам децата в академията ми да са полезни за националния отбор

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
14:48, 08.06.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Български футбол
благо георгиев искам децата академията полезни националния отбор

Бившият национал Благой Георгиев разказа за плановете си да направи своя футболна академия.

Това е идея, която той обмислял още в последните си активни години на терена.

За БНР Георгиев разказа как върви подготовката, а също така и разкри имената на двама ВИП гости, които ще дойдат на откриването през август: Христо Стоичков и селекционерът на руския национален отбор по футбол Станислав Черчесов.

Благой Георгиев - бивш футболист на Славия: Стоичков и Черчесов ще дойдат на откриването, да им дадат увереност и старт във футбола на тези деца. Това ще бъде много голям плюс. Отдавна имам идея за тази школа и вече се реализира благодарение на партньорите ми от Уинбет и от ректора на ВСУ. Създадохме една прекрасна база. Ще събираме момчета от 6 до 15 години, има и много 5-годишни, няма да ги върнем. Условията са много добри, има възможност и за общежитие. Децата да се чувстват добре там и да се развиват, за да бъдат полезни за клубовете и за националния отбор.

"Преди мислех да играя още, сега вече се отказах. Разликата между моето поколение и децата сега е, че ние мислехме по друг начин. Гледам и моите деца, разбира се - интересуват се от телефоните, таблетите, инстаграмите. Не виждам сега да има толкова запалени и това е много голям проблем", коментира бившата звезда на Славия, Дуйсбург, Алавес и Цървена змезда.

"Защо успяват сръбските таланти? Да не забравяме, че сръбските мениджъри са много силни. Естествено, че има таланти, но там с 2-3 силни мача и ги изкарват като Марадона. Но също така начина на работа, треньорите си оказват много голямо влияние", обясни още Георгиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След двете удавени деца – усилена охрана на моста в Бургас
След двете удавени деца – усилена охрана на моста в Бургас
Русия и Турция се договориха за втори комплект С-400
Русия и Турция се договориха за втори комплект С-400