НОВИНИ

Блестящ Рами Киуан донесе четвърта квота на България в бокса за Олимпйските игри в Париж

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:48, 11.03.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
блестящ рами киуан донесе четвърта квота българия бокса олимпйските игри париж
Слушай новината

Българският национал по бокс Рами Киуан заслужи правото да участва на Летните олимпийски игри в Париж 2024, след като спечели квота от квалификационния турнир в Бусто Арсицио, Италия.

В четвъртфиналите на категория до 71 кг от надпреварата Киуан надигра бразилецът Вандерсон де Оливейра, който е бронзов медалист от последното световно първенство през 2023 година в столицата на Узбекистан Ташкент.

Двамата проведоха много тежка битка на ринга в Бусто Арсицио, като Рами успя да наложи стила си с много движение и игра от дистанция, докато в същото време неговият противник търсеше повече единични и тежки попадения.

За щастие, българският боксьор си изкова предимство в съдийските карти след първите два рунда и в решителния трети се възползва от по-рисковите действия на Де Оливейра, за да стигне до крайния успех с 4:1 гласа.

По този начин Рами Киуан за пръв път в своята кариера ще участва на Летни олимпийски игри, като той стана общо четвъртият роден представител в бокса, който си извоюва правото да бъде на най-големия спортен форум на планетата през това лято в Париж.

Останалите трима, които вече имат визи за френската столица, са Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Малко по-рано тази вечер, за съжаление, Златислава Чуканова не успя да спечели квота за Игрите в Париж, след като бе спряна в четвъртфиналите на категория до 50 кг от филипинката Айра Вийегас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павлин Иванов започна като титуляр при успех на Сибиу в румънското първенство
Павлин Иванов започна като титуляр при успех на Сибиу в румънското първенство
Зеленски: Ситуацията на фронта се подобрява
Зеленски: Ситуацията на фронта се подобрява