НОВИНИ

Близки на загиналите в катастрофата на Великден протестират пред Пловдивския съд

bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 14.05.2021 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Протест срещу решение на Апелативния съд в Пловдив. Пред сградата тази сутрин се събраха близки и приятели на загиналите трима души в тежката катастрофа на Великден в града, за да изразят недоволството си от съдебното решение за освобождаване под парична гаранция от 20 000 лв. на шофьора, уличен в причиняване на инцидента.

Единственият обвиняем за челния сблъсък е Иво Даскалов. Наложената мярка от 20 000 лв. разгневи близките на загиналите.

"Няма информация. Някой каза ли с колко километра са се движили колите, има ли наркотици, алкохол", казва Димитър, който е приятел на един от загиналите.

"Аз съм свидетел, че той е пил алкохол. Каквото и да казват, каквото и да правят, аз съм свидетел лично, че лично, че Иво е употребявал алкохол", каза съпругата на загинал в катастрофата.

20 000 лева гаранция, какви са тия пари 20 000, 20 000 какво купувате, картофи ли, животът на трима млади невинни. Това каза Лейла Ускова, която е майка на загиналия Радослав Усков.

"Мярката не е изключение, но тя скандализира всички. 20 000 лв. е малка сума и се опасяваме, че той може да се укрие", каза Валентин Ройнов, адвокат на дъщерята на една от жертвите.

Вчера висшите магистрати промениха решението на окръжния съд, според което водачът остава под арест, и го освободиха под гаранция.

Автори: Росица Колева и Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение с магнитуд 6,6 по Рихтер на остров Суматра
Земетресение с магнитуд 6,6 по Рихтер на остров Суматра
БНБ пуска в обращение сребърна монета „Нестинарство“
БНБ пуска в обращение сребърна монета „Нестинарство“