НОВИНИ

Близките на Стойка Кръстева: Тя заслужаваше този успех!

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 04.08.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Още
Слушай новината

За първи път от 25 години България има финалист на Олимпийски игри в бокса. Стойка Кръстева ще се бори за златен медал в Токио, след като успя да победи с 5:0 съдийски гласа представителката на домакините Цукими Намики. След големия успех тази сутрин, ето и какви бяха първите реакции на най-близките хора на Стойка - родителите и нейният съпруг, които наблюдаваха мача в плевенското село Върбица.

От България първите поздравления тази сутрин Стойка получава от съпруга си Борил.

„Бях убеден в успеха. Спокойна е и сигурна в себе си. Тя го заслужаваше този успех и убедително си играеше всички срещи", заяви Борил Кръстев, съпруг на Стойка.

След големия успех за Стойка Кръстева в Токио тази сутрин, най-развълнувани са родителите ѝ, които посрещнаха новината за победата ѝ днес в плевенското село Върбица.

„Емоцията беше голяма и пак се радвам, че ще победи и другия път. Голяма гордост", коментира Керанка Симеонова, майка на Стойка Кръстева.

„Като родител ще кажа, че тя мина през прекалено много трудности, но амбицията и волята са преди всичко, а и труда, който тя даде, най-накрая даде плод", заяви баща ѝ Желязко Петров.

Той разказва, че още като ученичка тя започнала да тренира бокс, тайно от него.

„Всичко друго бях съгласен, но за бокса бях против. Но първият ѝ треньор Стефан Петров той ме убеди, че Стойка е добра", коментира Желязко Петров.

От началото на Олимпийските игри всички в село Върбица следят всеки мач на Стойка и се надяват да я посрещнат скоро с олимпийско злато.

„Селото е подготвило посрещане на Стойка, след като се завърне в България, достойно като олимпийски шампион", заяви Красимир Маринов, кмет на село Върбица.

И в събота цялото село ще бъде пред екраните и ще стиска палци на Стойка за златния медал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП ще продължат разговорите с ИТН, искат писмени гаранции
БСП ще продължат разговорите с ИТН, искат писмени гаранции
Радев изрази съболезнования за смъртта на горските служители, които загинаха в пожара край село Петрово
Радев изрази съболезнования за смъртта на горските служители, които загинаха в пожара край село Петрово