НОВИНИ

Близо 12 кг златни накити задържаха митническите служители на ГКПП "Лесово"

близо златни накити задържаха митническите служители гкпп лесово
bnt avatar logo
от БНТ
14:44, 19.12.2022 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Близо 12 кг златни накити задържаха митническите служители на ГКПП "Лесово". Стойността на заловената недекларирана стока е за над 1 милиона лева, съобщиха от Агенция "Митници".

На 15.12.2022 г. пътнически микробус с чужда регистрация е пристигнал на МП "Лесово". Той е пътувал от Турция за Украйна през България.

В зоната за митнически контрол всички пътници в микробуса са обявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата проверка и лични прегледи на пътниците, митническите служители установяват укрити под дрехите на две жени общо 30 пакета бижутерски изделия от жълт метал. Всяка от двете пътнички - украински гражданки, е пренасяла по 15 пакета, увити в тиксо и пристегнати около тялото ѝ с ластично бельо.

Снимки: Агенция "Митници"

6127 грама бижутерски изделия – гривни, медальони, обеци, пръстени и др. са открити в едната пътничка. Други 5709,10 грама накити е пренасяла в бельото си втората пътничка.

Според първоначалната експертиза от вещо лице всички накити с общо тегло 11 836,10 грама са изработени от 14-каратово злато (проба 585) и са на обща стойност 1 065 249 лева.

Контрабандните златни изделия са иззети. Двете украински гражданки са задържани за 72 часа. Предстои прокуратурата в Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Автор: Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Франция отмениха тържественото посрещане на националите на "Шан-з-Елизе"
Във Франция отмениха тържественото посрещане на националите на "Шан-з-Елизе"
Отложиха три двубоя на Левски в Балканската лига по баскетбол
Отложиха три двубоя на Левски в Балканската лига по баскетбол