НОВИНИ

Близо 4 месеца без топла вода в кв. Дървеница - жителите питат докога?

bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 02.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Общество

Близо четири месеца без топла вода. За това сигнализираха зрители на "Денят започва". Става въпрос за столичния квартал Дървеница.

Живеещите там твърдят, че са потърсили различни институции за помощ, но такава не са получили до момента. Хората подчертават, че проблемът не е само в липсата на топла вода, но и в съсипаната инфраструктура при този ремонт.

Дори до детската градина трудно могат да стигнат. Унищожени са тротоарите, хората не могат да се придвижват нормално в квартала, настояват всички тези поражения да бъдат премахнати и да се възстанови инфраструктурата в предишния им вид.

Кметът на район "Студентски" Петко Горанов съобщи, че ремонтът е трябвало да приключи на 22 септември и са в комуникация с "Топлофикация", уведомили са ги писмено, че от тук нататък текат неустойки.

Петко Горанов: Проблемът е сложен с това, че когато има такъв мащабен ремонт на инфраструктурата, той не може да мине без неудобства за гражданите на един такъв голям квартал. Хората дълго време проявяваха разбиране, но не можем да очакваме да проявяват съпричастност, след като виждат на всяка крачка нехайство.

Кметът посочи, че това е резултат от лоша организация и съобщи, че след като е изтекъл срокът започват с административнонаказателните разпоредби.

В отговор на запитване на "Денят започва" "Топлофикация София" пише, че срокът на ремонта е удължен до 7 октомври и кани жителите от засегнатите блокове на среща на 5 октомври, понеделник.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За ново преизчисляване на пенсиите настояват от Врачанско
За ново преизчисляване на пенсиите настояват от Врачанско
Марковски: Присъда за катастрофата с Милен Цветков може да се очаква през март догодина
Марковски: Присъда за катастрофата с Милен Цветков може да се очаква през март догодина