НОВИНИ

Тръмп и Мелания са с коронавирус

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:12, 02.10.2020 (обновена)
Чете се за: 01:16 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп и съпругата му Мелания са с коронавирус. В социалната мрежа Туитър президентът на САЩ написа, че резултатите от тестовете и на двамата са положителни.

"Карантината и лечението ни започват незабавно. Ще минем през това заедно", написа Тръмп в Туитър.

И първата дама - Мелания Тръмп, написа пост в Туитър.

"Както много американци, така и ние сме под карантина заради положителни Ковид Тестове. Чувстваме се добре", написа първата дама. Тя добави, че е отложила всичките си ангажименти. "Моля Ви да се пазите и всички заедно ще се справим", завършва туита си г-жа Тръмп.

Тестовете на семейство Тръмп са направени след като е станало ясно, че съветничката му Хоуп Хикс, която пътува с тях до Охайо, за дебата с Джо Байдън, е болна от коронавирус. Хикс се чувства добре, всичките й контактни са проследени, спазена е процедурата по тестване и уведомяване, коментираха от Белия дом.

Кои бяха най-запомнящите се моменти в първия дебат между Тръмп и Байдън - вижте ТУК

Личният лекар на Доналд Тръмп - Шон Конли, заяви, че президентът и съпругата му се чувстват добре и ще останат в Белия дом по време на лечението си. "Очаквам държавният глава да продължи да изпълнява задълженията си", се казва в писменото заявление на д-р Конли.

Не е ясно обаче как диагнозата ще се отрази на президентските избори, до които остават 32 дни. Под въпрос е вторият дебат с претендента на демократите - Джо Байдън, насрочен за 15 октомври.

Туитът на Тръмп за положителните проби буквално взриви интернет. Редица политици, сред които и председател на ЕС пожелаха бързо оздравяване на американския президент.

Той не е първият световен лидер с COVID-19. По-рано през годината коронавирусна инфекция преболедува британският премиер Борис Джонсън и президентът на Бразилия Жаир Болсонаро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марковски: Присъда за катастрофата с Милен Цветков може да се очаква през март догодина
Марковски: Присъда за катастрофата с Милен Цветков може да се очаква през март догодина
Вейвей с артинсталация на площад "Пикадили"
Вейвей с артинсталация на площад "Пикадили"