НОВИНИ

Близо 50 сигнала за паднали дървета и нарушено електроподаване са получени в Община Варна

Варна - ураганен вятър
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
21:28, 18.11.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Близо 50 сигнала за паднали дървета и нарушено енергоснабдяване са получени в Община Варна към 18:00 часа днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Най-засегнат е район „Аспарухово“, където е нарушено движението по пътя за квартал „Галата“ и по стария път за Бургас в местността „Боровец“. На място са изпратени екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението". Нарушено е енергоподаването в местностите „Ракитника“ и „Боровец-север“. Екипи на „Енерго-про“ отстраняват повредите.

По-рано днес беше затворено и пристанището. Вълнението на морето се очаква да достигне шест бала в следващите часове.

Днес във Варна е обявен оранжев код за опасно време, припомнят от Общината. Предупреждението е свързано със силния, бурен до ураганен, вятър. Скоростта на поривите през нощта се очаква да достигне 20-25 метра в секунда, а на открито - 25-30 метра в секунда.

Община Варна препоръчва гражданите във Варна и областта да обезопасят домовете и имотите си, като затворят всички врати и прозорци и преместят леки предмети и имущество на закрито. Собствениците на моторни превозни средства се съветват да паркират колите си далеч от дървета, строежи и други опасни места.

Всички институции са в готовност и реагират активно на влошеното време. Енергоснабдяване, водоснабдяване, пристанищна и областна администрация координират помежду си, за да отстраняват прекъсвания на комуналните услуги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безгрешната серия на Черноморец продължава, бургазлии надвиха и Балкан
Безгрешната серия на Черноморец продължава, бургазлии надвиха и Балкан
Ученик от Карлово създаде устройство за откриване на грип и ковид
Ученик от Карлово създаде устройство за откриване на грип и ковид