НОВИНИ

Блокирани от урагана Никол: Репортер на БНТ два дни не може да излети към дома заедно с десетки пътници (Видео)

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
21:05, 10.11.2022
Чете се за: 02:55 мин.
По света
блокирани урагана никол репортер бнт два дни излети дома заедно десетки пътници видео
Слушай новината

Ураганът Никол обърка плановете на всички, които през последните два дни искаха да летят с начална или крайна точка Маями - включително и на репортера на БНТ Татяна Йорданова, която се опитва да се прибере у дома заедно с десетки други пътници. Засега - неуспешно.

Ураганът Никол достигна щата Флорида

Ето какво разказва Татяна:

"Новината за урагана тук може да изненада единствено гостите на щата Флорида - жителите са свикнали с времето, което за секунди става дъждовно. Именно местните ни предупредиха, че идващият ураган Никол ще отмени полетите.

Ден преди планираното излитане, немската авиокомпания отказа да извърши полета и бяхме прехвърлени към полска. На летището обаче бяхме предупредени, че ще има забавяне на полета с поне три часа. Тези три часа прераснаха в седем часа неизвестност кога и дали изобщо ще полетим. Причината - полският самолет, който трябваше да ни вземе, все още не беше стигнал до Маями. Вместо стандартния маршрут екипажът трябваше да заобиколи урагана (на снимките долу).

По време на престоя на летището всички пътници получиха вода, сандвич и чипс. А малко по-късно и новината, че полет няма да има, защото след кацането на самолета, вятърът е бутнал контейнер към самолета, който е причинил повреда, която нямаше как да бъде отстранена.

Новината беше посрещната с ръкопляскания от пътниците. Иронични, разбира се, защото по-голяма част от чакащите отлагаха полета си за пореден път.

Последва хаотична процедура по прегрупиране на пътниците, търсене на хотели, запазване на нов полет. В крайна сметка и хотелът, и новите билети, и транспортът бяха поети от авиокомпанията. Предстои нов, трети опит за полет".

Редовният маршрут

Заобиколният маршрут

Заради урагана, придружен от ветрове със скорост до 120 км/ч, в четири окръга във Флорида е издадена заповед за задължителна евакуация. Стихията може да засегне и космическия център на НАСА "Кенеди", близо до град Орландо.

Сателитна снимка на урагана от понеделник

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 общини представят България на Международното туристическо изложение в Румъния
12 общини представят България на Международното туристическо изложение в Румъния
Желко Копич е оптимист за бъдещето на Ботев Пловдив
Желко Копич е оптимист за бъдещето на Ботев Пловдив