НОВИНИ

БНТ взе три награди на фестивала "Златна роза"

бнт взе три награди фестивала златна роза
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 05.10.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Култура

БНТ грабна три награди на 38-ия Фестивал на българския игрален филм “Златна роза” 2020, провел се от 24 септември до 1 октомври във Варна.

Специалната награда на журито на фестивала, както и награди за най-добър сценарий и режисура се присъдиха за филма „Сцени от живота на една актриса“ (2020). Той е копродукция на Българска национална телевизия и „Гала филм“.

Игралният филмът се разказва за самоубийството на красива не успяла актриса, което провокира събирането на заснетите парчета от живота ѝ от нейния бивш приятел, режисьор. В тях виждаме отпаднали сцени от филми, с които актрисата е можело да стане звезда, както и видеа, които режисьорът е снимал по време на тяхното драматично любовно съжителство.

Тя е поискала да има дете от режисьора, но той се е уплашил за кариерата си. Когато двамата се събират отново, тя осъзнава, че не може да върне отлетялото време.

„Спомени” за актрисата във филма разказват известни лица на българското кино и театър, които играят себе си. В главните ролите са Радина Кърджилова, Йордан Ръсин, Мариана Крумова, Мимоза Базова, Стефка Янорова, Стефан Денолюбов, Йосиф Шамли, Иван Бърнев, Владимир Пенев, Мариус Куркински и др. Сценарист и режисьор на филма е Иван Владимиров, а оператор Георги Челебиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1/4 от учениците между 9-и и 12-и клас са употребявали наркотик
1/4 от учениците между 9-и и 12-и клас са употребявали наркотик
Общинските председатели на БСП в Област Хасково свалят доверието си от Елена Йончева
Общинските председатели на БСП в Област Хасково свалят доверието си от Елена Йончева