НОВИНИ

Бой на плажа заради чадър: Спасител преби французин в Поморие

bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 30.07.2023
Чете се за: 04:05 мин.
У нас
Слушай новината

Френски турист пострада след нанесен побой на плажа в Поморие. Агресията идва заради сянката на един чадър, който се оказал собственост на спасителя на плажа - същият е нанесъл и побоя. Сега е задържан за 72 часа и има обвинение за нанасяне на лека телесна повреда.

Конфликтът е възникнал заради спор за място на свободната зона на плажа, обясниха от полицията в морския град. Боят на плажа вече е бил приключил при пристигането на униформените, а разпитите на свидетелите били доста противоречиви.

Джудикаел Танс отишъл на плажа в "Поморие-Изток" и се настанил под чадър. По-късно се оказало, че той е на спасителят Христо Кюлбасанов, който този ден не бил на работа.

Последвал спор между двамата чии всъщност е чадърът, а впоследстие се стигнало до физическа саморазправа и последвал побой над френския гражданин. Той твърди, че българинът започнал да го удря по очите и челюстта, след това го ритнал и по корема.

"Това изобщо не съм го очаквал. Не съм си помислял, че спасител, който е тук, за да наблюдава брега, да спасява, ще ме нападне по този начин. Така че, не успях даже да се защитя и да реагирам. Аз идвам в България вече от 20 години, възприемам я като мой дом, Поморие също. Не искам това да се случва на други хора", заяви Джудикаел Танс, френски турист.

Версията на спасителя Христо Кюлбасанов е, че е посетил плажа със семейството си в почивния си ден, поставил чадъра си в свободната зона и след това отишъл да обядва. Когато се върнал видял, че под чадъра му се е настанил турист.

"Защо реши да легне точно под моя чадър при положение, че има толкова много чадъри, може да ги снимате? Защо не си носи личен чадър и да избегне конфликта? Защо, след като три пъти го подканих, той продължи да ме псува на английски и да ме подритва. Искам да се извиня за постъпката си, беше грозна, ще си понеса последствията, които законът постанови", допълни Христо Кюлбасанов.

Джудикаел Танс е извадил медицинско свидетелство за травмите си, уведомил е и френското посолство за инцидента. Спасителят Христо Кюлбасанов вече е арестуван за 72 часа.

"Образувано е досъдебно производство, в хода на което са разпитани и лица в качеството на свидетели, включително и пред съдия. С оглед оценката, че са събрани достатъчно доказателства за виновността на извършителя в деянието, на същия бе повдигнато и предявено обвинение за лека телесна повреда, осъществена по хулигански подбуди", заяви Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас.

"Установени са участниците във въпросния скандал, както и свидетели на случилото се, от които са снети обяснения, включително и на място", каза още старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас.

Концесионерът на плажа, където е станал инцидентът се разграничи от действията на служителя си, въпреки че той не е бил на работа във въпросния ден. Ако Христо Кюлбасанов бъде признат за виновен, може да бъде осъден на лишаване от свобода до 3 години.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на БНТ: Кошмар на "Калотина" - преминаването отнема повече от 3 часа
Проверка на БНТ: Кошмар на "Калотина" - преминаването отнема повече от 3 часа
Приключи третото издание на турнира по плажен волейбол за Купата на кмета в Бургас
Приключи третото издание на турнира по плажен волейбол за Купата на кмета в Бургас