НОВИНИ

Бойко Борисов: Конституционно правителство също е вариант

бойко борисов следващата седмица правителство бюджет
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 19.05.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

В кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че Мария Габриел е човекът, който има всичките права, дадени от групата да преговаря, да действа и да взема решения по отношение на реализирането на първия мандат.

Борисов каза още, че конституционно правителство също е вариант, защото както промяната в Конституцията също изисква поне 160 гласа и през следващите няколко дни може да се направят совалки по тази тема.

Христо Иванов се обяви за правителство на конституционната реформа с втория мандат

По думите му, ако следващата седмица няма правителство, няма да има и бюджет. Приходите в хазната за първото тримесечие досега ще са по-малко с милиард и половина лева. Между 10 и 14 юни ще спрем да плащаме заплатите и пенсиите, добави той.

"Бюджет се работи от мнозинства, които трябва да носят отговорност за него. Без правителство бюджет не се гледа и няма да се гледа. Не само бюджетът е заложник, ако няма правителство. Имаме заложник Плана за възстановяване, имаме заложник Шенген, имаме заложник и еврозоната, и фондовете. Толкова много проблеми има в момента, които стоят заложници на това да се правят някакви политически игрички. От първия ден говоря за отговорност на всички партии", каза още Бойко Борисов.

Той изрази оптимизъм за първия мандат. Ще подкрепим и съдебната реформа, и законите на Крум Зарков, внесени от служебното правителство, каза още Борисов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масимилиано Алегри: Благодаря на момчетата, жал ми е за тях
Масимилиано Алегри: Благодаря на момчетата, жал ми е за тях
БНТ предава европейското първенство по художествена гимнастика в Баку
БНТ предава европейското първенство по художествена гимнастика в Баку