НОВИНИ

Бойко Борисов обвини в мръсни поръчки служебното правителство

бойко борисов обвини мръсни поръчки служебното правителство
bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 30.05.2021
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

Цялата прогноза, която направих преди месеци, днес се потвърждава с пълна сила. Защото нямах логично обяснение. Защо не съставихме правителство? Защото са искали мръсните поръчки да ги направят главно от средите на БСП хора и на кандидат-президента Радев.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред областните ръководители и част от кметовете на ГЕРБ.

Той каза, че те са "за" скъпи избори, "за" провеждането на избори, "за" - те да се направят по най-добрия начин, но не може през два-три месеца да се водят избори и да се харчат стотици милиони държавна пара. Затова резултатът трябва да е съставяне на правителство.

"Защо не съставихме правителство? Защото са искали мръсните поръчки да ги направят главно от средите на БСП хора и на кандидат-президента Радев. Нямам никакво друго обяснение. И ако забележите сега, служебното правителство се бие само с ГЕРБ, не и с Патриотите. Фантастична работа свърши Каракачанов като вицепремиер и военен министър. Но неговият статут беше като на Бойко Рашков. Колко пъти той стана и обвини хора от трибуната, или по студиата от опозицията, да речем", попита Борисов.

Бойко Рашков ще даде на прокурор Бойко Борисов

Според него са извадили от нафталина хора от 90-те години, за да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия - ГЕРБ.

"Цялата сглобка е била да дойде това служебно правителство, за да свърши мръсната работа. Това няма нищо общо с Конституцията и с това, което трябва да прави служебното правителство. Ние сме изключително разтревожени за начина, по който ще се проведат изборите. Те се занимават с всичко друго, но не и с начина на провеждане на изборите", каза още Борисов.

По думите му ревизия ще направи редовното правителство, а не служебното. Той обвини другите партии в мълчание.

"Госпожа Корнелия Нинова всячески се старае да обясни как това всъщност не е нейно правителство. Защо? Всичките са кадри на Българската комунистическа партия и на БСП с редки изключения. Само че, тя може да си има много кусури, но не може да прави такива мръсни работи. Това трябва да го свърши някой, който утре ще се надява, че ще бъде забравен", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той попита кои са подслушвани? И допълни, че БСП не са реагирали на това, "на което в друго време ще подскочат до тавана, но и те знаят, че такова нещо няма". Всички мълчат, защото така им е изгодно, смята Борисов.

По думите му Бойко Рашков няма да го изберат за домоуправител на входа, където живее. Но идва и дава оценки за партия. Според него в следващите месец и малко ще се подхвърлят компромати за ГЕРБ, а ако не могат да намерят, ще ги инсценират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роман Абрамович изгледа на живо триумфа на Челси
Роман Абрамович изгледа на живо триумфа на Челси
Валентин Танев: На сцената лъжата винаги личи, особено на екрана
Валентин Танев: На сцената лъжата винаги личи, особено на екрана