НОВИНИ

Бойко Борисов влезе на разпит, депутати от ГЕРБ се събраха пред СГП, за да го подкрепят

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
09:58, 25.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
бойко борисов влезе разпит депутати герб събраха сгп подкрепят
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе на разпит в Софийска градска прокуратура. Депутати от ГЕРБ и симпатизанти се събраха пред сградата на ул. "Черковна", за да го подкрепят.

Преди това народните представители напуснаха парламентарната зала и заседанието на народното събрание остана без кворум.

Депутатите ще обсъждат дневния ред без да гласуват законите заради липсата на кворум

Бойко Борисов влезе в двора на прокуратурата в автомобил без да спира и да отговаря на журналистически въпроси.

На място пред прокуратурата са представители на ръководството на ГЕРБ и знакови фигури от партията, сред които заместник-председателите Даниел Митов и Томислав Дончев, председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, членовете на Изпълнителната комисия Деница Сачева, Вежди Рашидов, Делян Добрев, Костадин Ангелов и други. Към тях се присъединиха и симпатизанти, които скандират пред прокуратурата.

"Тук сме, за да подкрепим лидера си. Не виждаме защо за пореден път се прокарват претоплени спекулации, които съставят шум в момента, в който се подготвя правителство и много сериозна правосъдна реформа. В един и същи ден и час Бойко Борисов е викан на две места. Това, което става все по-очевидно е, че това са опити да се осуети правосъдната реформа и съставянето на кабинет", посочи Даниел Митов.

"Да демострираме решителност против опитите на някои институции да се месят в работата на Народното събрание. Защото ние имаме ясно офирмено мнозинство,което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде осуетено, да бъде превърнато в малцинство. И това не трябва да се позволява. Ще оказваме подкрепата си към него и несъгласието си към това, което се случва по всякакъав начин - в паламента, извън парламента - политиците са граждани с повишена мощност", каза Томислав Дончев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите по борба до 20 г. заминаха за турнир в Букурещ
Националите по борба до 20 г. заминаха за турнир в Букурещ
Андрес Иниеста се разделя с Висел Кобе, но ще продължи да играе
Андрес Иниеста се разделя с Висел Кобе, но ще продължи да играе