НОВИНИ

Бойко Рашков коментира санкциите на САЩ срещу Пеевски, Божков и Желязков

бойко рашков борисов абсолютен имунитет притежава главния прокурор
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:39, 03.06.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Политика
Слушай новината

В коментар пред БНР за наложените санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков по глобалния закон „Магнитски“ служебният вътрешен министър Бойко Рашков коментира, че заради бездействието на службите и решения на политиците през годините сме поставени в унизителното отношение друга държава да ни казва кои са корумпираните държавни служители у нас.

По повод присъствието в списъка на американското Финансово министерство на заместник -председателя на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков Бойко Рашков призова номиниралата го партия ДПС да поеме отговорността за това и изрази очакване прокуратурата да поеме инициативата и да поиска да му бъде отнет допуска до класифицирана информация.

Успоредно с това вътрешният министър ще разговаря с новия председател на ДАНС какво може да предприеме Агенцията в това отношение.

На въпрос ще приеме ли поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи вчера, Рашков заяви: „Ще се срещна със следващия главен прокурор. Този главен прокурор е продукт на хората, които бяха обявени вчера от финансовото министерство на Съединените щати“.

Рашков добави, че не би приел покана за среща и от председателя на Антикорупционната комисия и бивш обвинител №1 Сотир Цацаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България срещу разколебана Италия в Лигата на нациите
България срещу разколебана Италия в Лигата на нациите
Възрастна жена загина при пожар в дома си в айтоско село
Възрастна жена загина при пожар в дома си в айтоско село